Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Ook “vreemde vogels” in Wereldwinkel Bathmen

Ook vreemde vogels

BATHMEN – Net als in de omgeving van Bathmen op Hemelvaartsdag zijn er in de Wereldwinkel ook volop vreemde vogels te vinden in alle soorten en maten.

Zo zijn er vogels uit Zimbabwe die worden gemaakt van scrap metal (afgedankt metaal) en steen. De stenen worden uit de steengroeves bij Kwekwe gehaald en bewerkt met beitel, rasp en schuurpaper tot er mooie vogellijven ontstaan. Vervolgens worden er van afvalmetaal koppen en poten gemaakt. Door de vogels te verwarmen en was aan te brengen krijgen ze een diepe donkere kleur. Ze zijn vorstbestendig en kunnen dus ook als decoratie in de tuin worden geplaatst. De broers Jumi, die wonen in de buurt van Harrare, zijn gestart met hun bedrijfje en inmiddels zo succesvol dat ze werk verschaffen aan 30 mensen.

Ook zijn er vogels gemaakt van alleen scrap metal. Zij worden bijvoorbeeld gemaakt van oude olievaten. De vaten worden gereinigd en tot onderdelen geknipt. Hierna worden ze naar een ontwerp van de kunstenaar Victor Mhembere in elkaar gelast. De Nederlandse Stichting Gone Arty verschafte deze kunstenaar een lasapparaat en 11 mensen zijn al bij hem in dienst om deze prachtige natuurgetrouwe vogels te maken.

Uit Indonesië zijn er kleurige, grappige, brutale vogels van metaal. Zoals prachtige (eigen) wijze uilen in de mooiste kleuren.

Dus heel veel vogels van allerlei pluimage, van hout, steen, glas of metaal te zien in de Wereldwinkel Bathmen. Ook na Hemelvaartsdag.