Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Op naar een nieuwe locatie én archief voor de OKB!

BATHMEN – Op vrijdag 15 januari was het zover: de Oudheidkundige kring Bathmen ontving de sleutel van de aula van de oude begraafplaats aan de Deventerweg. Op de foto ontvangen bestuursleden Bob Nahuis en Reint Enneman de sleutel namens de gemeente Deventer van Gerrit Nijland.
Enkele jaren geleden wilde de gemeente Deventer overgaan tot het slopen van dit voor Bathmen zo markante en herkenbare gebouw. Na een intensief traject tussen de OKB en de gemeente Deventer is gekomen tot een goede lange termijn overeenkomst, waarin staat dat de OKB het gebouw gaat gebruiken voor haar verenigingsactiviteiten. Hiermee wordt een lang gekoesterde wens in vervulling gebracht: een eigen clubgebouw en een eigen archieflocatie.


Voor het zover is moet er nog veel gebeuren: het dak is lek, de glazen pui is vervallen en nauwelijks geïsoleerd en nog veel meer. Gelukkig zijn voor deze restauratie subsidies gevonden, en steken we zelf de handen uit de mouwen. Na restauratie en verhuizing kan de Oudheidkundige Kring Bathmen haar eigen locatie betrekken. Een eigen locatie van waaruit alle verenigingsactiviteiten gecoördineerd kunnen worden, de verschillende werkgroepen aan het werk kunnen, én een archief waar de historie van Bathmen vastgelegd, opgevraagd en bekeken kan worden. Op deze manier voldoet de OKB steeds meer aan haar missie: het verzamelen en delen van de geschiedenis van Bathmen en de omliggende buurschappen.
Wilt u meer informatie over het werk van de OKB? Neem contact op met de secretaris via secretaris@okbbathmen.nl