Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Op vakantie met het

Nederlandse Rode Kruis

BATHMEN – Het Nederlandse Rode Kruis van de afdeling Deventer en werkgroep Bathmen organiseren samen voor alle inwoners van de gemeente Deventer twee maal per jaar een lang weekend voor gasten, die om welke redenen dan ook niet meer zelfstandig op vakantie gaan.U bent alleenstaand of soms zijn de vervoersmogelijkheden beperkt. U heeft een partner in een verpleegtehuis en u wilt toch nog graag een weekendje samen weg. Ook het ontbreken van medische zorg kan een drempel zijn. Er zijn geschoolde vrijwilligers aanwezig om, indien nodig, u of uw partner de nodige zorg te kunnen bieden.

De accommodatie is ‘Allegoeds Groepshotel Het Bosgoed’ in Lunteren en de slaapkamers zijn helemaal ingericht op mogelijke beperkingen. Verder is er een fraaie centrale ruimte waar overdag en ’s avonds de activiteiten plaats vinden. Er is een groot terras dat bij mooi weer uitnodigt om lekker buiten te gaan zitten.

Dit najaar is het weekend gepland van vrijdag 6 t/m maandag 9 november.

In dit weekend worden er allerlei gezellige activiteiten georganiseerd. Overdag is er gelegenheid om spelletjes met elkaar te doen, gezellig met elkaar te kletsen, te wandelen in de prachtige bosrijke omgeving. Rondom Het Bosgoed bevindt zich een grote tuin met een verscheidenheid aan beplanting, waar wandelpaden u uitnodigen voor een ommetje met of zonder hulp van vrijwilligers.

En u kunt heerlijk en vooral samen genieten van alle lekkernijen zo de hele dag door. Dat begint al met een uitgebreid gezamenlijk ontbijt, dan koffie/thee met wat lekkers, bij de lunch een kroketje, ‘s middags weer koffie/thee en een overheerlijk diner doet een aanslag op uw smaakpapillen. ’s Avonds kunt u lekker ontspannen bij het optreden van een zanggroep, een dia voorstelling, een cabaretachtige groep of een solist. Het aanbod varieert van lekker meezingen tot mooie gevoelige liedjes/plaatjes (dia’s, film) en dit is vaak in het dialect.

Indien u belangstelling heeft voor dit weekend kunt u contact opnemen met Janny Grotenhuis, tel. 0570-542588 of 06 21825337 of Lammert/Hanny Klein Lankhorst, tel. 0570-542281 of 06 81901394.