Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Op zoek naar een origineel cadeau voor de feestdagen?

Denk eens aan een lidmaatschap van de Oudheidkundige Kring Bathmen (OKB)

op-zoek-naar-een-origineel-cadeau

BATHMEN – De kosten van zo’n lidmaatschap zijn slechts € 16, – op jaarbasis. Voor dit bedrag wordt vier keer per jaar het blad ‘Oud Bathmen’ (circa 40 pagina’s in kleur) aan huis bezorgd. Elk kwartaal gevuld met een breed scala aan onderwerpen over Bathmen en haar geschiedenis.

Verder wordt er vier maal per jaar een lezing georganiseerd, aangevuld met historisch beeldmateriaal. De onderwerpen zijn uiteenlopend, zowel met een accent op Bathmen en zijn omgeving, als meer algemeen. Het afgelopen jaar zijn er bijvoorbeeld lezingen geweest over wederopbouwboerderijen en over opkomst en ondergang van de OAD. Ook is schrijfster Annegreet van Bergen op bezoek geweest; zij heeft verteld over haar boek ‘Gouden Jaren.’ Voor 11 januari 2017 staat een speciale dialectavond gepland. Dit belooft een heel bijzondere avond te worden! De lezingen kunnen gratis bijgewoond worden.

Elk jaar verzorgt de Oudheidkundige Kring Bathmen, op de laatste zondag voor Kerst, de Midwinterwandeling in het karakteristieke buitengebied van Bathmen. Een sfeervolle wandeling, exclusief voor leden en introducés. Als lid kunt u uiteraard ook gebruikmaken van het OKB-archief. Hierin treft u een uitgebreide collectie aan in de vorm van tekst, geluid en beelden. De archiefruimte, gelegen naast de brandweerkazerne aan de Koekendijk, is elke woensdag- en donderdagmorgen geopend van 9.00 tot 12.00 uur.

U kunt het lidmaatschap in ‘cadeauverpakking’ aanvragen door het sturen van een mailtje, met vermelding voor wie die is bestemd en wie betaalt, naar secretariaat@okbbathmen.nl of een telefoontje naar secretaris Wim Markvoort (0570-542305). Zo snel mogelijk daarna krijgt u de ‘cadeauverpakking’ (inclusief één gratis nummer van Oud Bathmen) thuis bezorgd.