Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Opbrengst collecte Alzheimer Nederland in Bathmen: € 2227,-

BATHMEN – De collecte van Alzheimer Nederland heeft in Bathmen en het buitengebied in de week van 9 t/m 14 november € 2227,47 opgebracht. De organisatie bedankt hiervoor alle gevers en de collectanten. “Samen gaan we de strijd aan, voor een toekomst zonder dementie”.De organisatie Alzheimer Nederland werkt al ruim dertig jaar aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie – waarvan de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende vorm is – en hun omgeving. Met 51 regionale afdelingen en 230 Alzheimer Cafés en Theehuizen heeft Alzheimer Nederland een landelijk netwerk dat hulp en informatie biedt. Daarnaast financiert Alzheimer Nederland wetenschappelijk onderzoek naar behandeling, preventie en genezing van dementie. De stichting is hierbij volledig afhankelijk van particuliere giften. Gea Broekema-Procházka, directeur Alzheimer Nederland: “Mede door de inzet van alle collectanten en de giften van donateurs kunnen wij dit werk doen. Iedere donatie helpt ons verder in de goede richting, op weg naar een toekomst zonder dementie”.

 

Jezelf verliezen

In 2014 was dementie voor het eerst doodsoorzaak nummer 1 in Nederland (bron: CBS). Dagelijks worstelen honderdduizenden mensen met de gevolgen van dementie. Als patiënt, of als naaste. Eén op de vijf mensen wordt door de ziekte getroffen en dit neemt door de vergrijzing alleen maar toe. Dementie is een ontluisterende ziekte, waarbij de patiënt geheugen, identiteit en emoties verliest. Uiteindelijk vernietigt de ziekte het meest waardevolle dat een mens bezit: zichzelf. Meer onderzoek naar oorzaken, behandeling en genezing van dementie is hard nodig. De opbrengst van de collecteweek is daarbij van groot belang.

 

Word ook collectant

Alzheimer Nederland roept mensen die een paar uur tijd over hebben op om volgend jaar ook mee helpen als collectant. Opgeven kan bij: Harry ter Horst tel. 0570-543026 of via www.alzheimer-nederland.nl/collecte of tel. 033-3032661.