Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Opbrengst P.J.B. Boeldag 2021 weer naar nuttige doelen


BATHMEN – Op zondag 27 februari vond de jaarlijkse feestelijke uitreiking van de P.J.B. Boeldag plaats in de zaal van Café de Brink. Ondanks de maatregelen die getroffen moesten worden tijdens de Boeldag dit jaar in verband met Corona is alles fantastisch verlopen. Dit jaar werd er dan ook weer ruimschoots geld uitgedeeld aan verschillende goede doelen in Bathmen.

Vertegenwoordigers van deze 9 goede doelen gingen naar huis met een totaalbedrag van € 10.000,-. De spekkoper onder de verdeelde opbrengst zijn de Vrouwen van Nu afdeling Bathmen zij mochten  € 3000,- van de P.J.B Boeldag ontvangen ten behoeve van het jubileum van de vereniging. De Vrouwen van Nu, die elk jaar meehelpen om een mooie opbrengst op te halen voor de Boeldag door de oliebollen verkoop voor zich nemen, mochten dan zeker een keer in het zonnetje gezet worden met een mooi bedrag.

De volgende organisaties behoorden dit keer tot de gelukkigen:

  • De Looschool, onderwijsmateriaal: € 400,-
  • Vrouwen van Nu afdeling Bathmen, jubileum: € 3000,-
  • Stichting Hartveilig Bathmen, AED: € 500,-
  • Oudheidkundige Kring Bathmen, opknappen/inrichting nieuwe locatie: € 1000,-
  • Zomerspeeldagen Bathmen, speurtocht / knutselen voor kinderen: € 600,-
  • Kringgroep Salland, hoogwerker huur / schilderwerk: € 500,-
  • Dijkhuis, lunchbuffet: € 500,-
  • NoaberLOOkaal, aanschaf geluids-/presentatiemateriaal: € 1000,-
  • Stichting Windkorenmolen de Leeuw, groot onderhoud kap en wiekenkruis: € 2500,-

Justin Markvoort namens de Boeldag commissie: “Naast het uitreiken van de cheques, hetgeen door Tonnie Verwoerd werd verzorgd, werd dit jaar Jesse Jonker in het zonnetje gezet omdat hij zich al 10 jaar lang binnen het Boeldagbestuur inzet. Verder moet het Boeldagbestuur dit jaar afscheid nemen van voorzitter Tonnie Verwoerd, die de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. Het boeldagbestuur is Tonnie erg dankbaar voor de 17 jaar die hij zich heeft ingezet voor de Boeldag. Tonnie, namens alle commissie leden bedankt voor de geweldige inzet!

De uitreiking bij Café de Brink werd afgesloten met een groepsfoto van de personen die een cheque ontvingen. Vervolgens werd de middag afgesloten met een hapje en drankje door de vertegenwoordigers van de goede doelen.
Deze opbrengst is natuurlijk mogelijk gemaakt door de hulp van vele P.J.B. vrijwilligers, waarvoor dank! De Boeldag commissie hoopt dan ook dat de Boeldag nog jaren op deze succesvolle wijze door te kunnen zetten! De Boeldag 2022 zal plaatsvinden op zaterdag 22 oktober in manege ‘t Ruiterkamp te Bathmen.”