Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Opening en uitgifte obligaties Zonnepark de Bathmense Landen

Tijdens de officiële opening van het zonnepark “De Bathmense Landen”, die plaatsvond op zaterdag 13 mei, heeft wethouder Marcel Elferink tevens de aftrap gegeven aan de uitgifte van de 16000 obligaties die beschikbaar zijn gesteld.


Op deze stralend zonnige dag kwam een flinke groep mensen bijeen onder een zonnescherm op de uitkijkheuvel. Erik en Jolanda Brilman en de vele partijen en bedrijven die betrokken waren bij de totstandkoming van dit project, gaven onder de enthousiaste leiding  van spreekstalmeester Chris Lemmens een overzicht van de totstandkoming van het project. Geen kleine opgave, het duurde 7 jaar en er moesten de nodige hobbels genomen worden. Er waren de nodige toespraken waarbij iedereen de hoogtepunten, en soms ook de moeilijke momenten benoemde. Met als grote gemene deler van alle betrokkenen: waardering voor elkaars inbreng in dit grote project.
De initiatiefnemers/ontwikkelaars hebben met dit park van 32.697 panelen, voldoende elektrisch vermogen in huis voor 5689 huishoudens, pakweg twee keer verbruik van Bathmen. Er waren veel belangstellenden, de sfeer was gemoedelijk, plattelands en enthousiast. Een mooie Bathmense happening! Na de nodige toespraken konden de belangstellenden met een (uiteraard elektrisch) voertuigje ter plekke de installaties bekijken.
Op de onlangs geplaatste informatieborden borden op de uitkijkheuvel is o.a. te zien waar de verschillende componenten van deze indrukwekkende installatie opgesteld zijn. Er zijn “permanente bewoners” in de vorm van een kudde schapen die zich al goed op hun gemak voelen. Samen met enkele waterpartijen moet deze begrazing gaan zorgen voor een natuurlijke biodiversiteit. Kansen voor meer insectenleven, broedplaatsen voor weidevogels!
Tijdens deze gelegenheid werd tevens door de Wethouder van Gemeente Deventer Marcel Elferink de aftrap gegeven aan de uitgifte van 16000 obligaties van € 25 elk. Deze obligaties zijn met een vast rentepercentage van 5% een interessante investering in een lokaal duurzaam project. Een prachtig moment was de overdracht van 200 obligaties, een schenking van Klimaatfonds Nederland, Energieleverancier Engie en de initiatiefnemers aan Coöperatie Noaber-Energie, als bezegeling van de mooie samenwerking met de Coöperatie. Fonds voorzitter Chris Lemmens is er zichtbaar blij mee!

Alles nog even over de obligaties op een rij:

  • Totaal beschikbaar: € 400.000,00
  • 16000 obligaties
  • Rendement: vast 5 %
  • € 25,00 per stuk
  • Looptijd: 7 jaar
  • Aflossing: lineair, 1/7 per jaar
  • Minimale investering € 25,00
  • Maximale investering € 5000,00
  • T/m 13 juni exclusief voor de inwoners van de gemeente Deventer
  • Inmiddels na 4 dagen al een prachtig resultaat: 61 % verkocht.

Via de website www.zonnepanelendelen.nl kunt u zich inschrijven voor deelname aan dit lokale project. Voor meer informatie omtrent de obligaties: Erik en Jolanda Brilman Brilmanbathmen@gmail.com / 06-2378 4700.