Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Openluchtspel Bathmen beleeft première en kondigt extra voorstelling aan

Openluchtspel Bathmen

BATHMEN – Na een onzekere middag als gevolg van het weer en de weersvoorspellingen is gisteravond in Bathmen toch het openluchtspel ‘… brokstukken bouwen’ in première gegaan. Omdat alle zes voorstellingen op een haar na zijn uitverkocht maakte de organisatie bekend dat er een extra voorstelling komt: vrijdagavond 22 mei.

Het theater aan de Schoolstraat ziet er verzorgd uit: de spiegeltent, het decor en de tribune.

De voorstelling zelf verloopt ook ogenschijnlijk vlekkeloos en kent veel aspecten. De samenwerking met de Bathmense rockband Kabaal is fantastisch en ook muziekvereniging Orpheus draagt een belangrijke steen bij.

Het spel brengt het publiek naar het jaar 1970. Nederland gaat 25 jaar bevrijding vieren. Een optochtwagen wordt gebouwd en caféhouder Rinus slaat speciaal Hengelo’s jubileumbier in. Toch liggen de wonden van de oorlog nog dicht aan de oppervlakte. Zowel van slachtofferkant als daderkant…. eigenlijk zijn het allebei slachtoffers.

Ook de romantiek speelt een rol in het stuk. De 16 jarige Sophie moet kiezen tussen twee jongens en dat valt haar zwaar. Huishoudster Leentje zorgt voor de komische noot evenals boer Gait. Ook Jan de Bakker kan er wat van, maar hij wordt stil als hij het verhaal van kraker Leo hoort. Iedereen heeft in het leven zijn eigen brokstukken. Maar wat doe je ermee? Wordt daardoor je bestaan een ruïne of pak je de brokstukken op en ga je er iets moois van bouwen?

Voor de uitvoering van 14 mei (Hemelvaartsdag) is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Kaarten zijn verkrijgbaar via het Infopunt van het Cultuurhuus in Bathmen of via de site www.openluchtspelbathmen.nl . Hier kunnen ook de toegangsbewijzen voor de extra voorstelling worden verkregen.