Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Openluchtspel treedt naar buiten

Openluchtspel treedt naar buiten

BATHMEN – De spelers en organisatie van het openluchtspel ‘… brokstukken bouwen’ zijn bezig om de laatste stukken in elkaar te schuiven zodat het bouwwerk op 5 mei helemaal klaar is.

Zoals velen al hebben gezien zijn de decorstukken op het plein voor het Cultuurhuus geplaatst  en wordt de laatste hand aan de afwerking gelegd. Ondertussen wordt er flink gerepeteerd. Het is allemaal 1970 wat de klok slaat: de kleding, de voertuigen, de dropping (zie foto) en het verhaal. Met mooie liedjes, prachtig begeleid door Kabaal en Orpheus,

Op 5 mei, Bevrijdingsdag,  is de première. In het spel wordt 25 jaar bevrijding gevierd en wordt er ook op andere wijze nadrukkelijk aan de oorlog gerefereerd. Op moment van schrijven van dit artikel zijn twee  avonden uitverkocht, maar er zijn nog kaarten voor andere voorstellingen beschikbaar. Ga naar de site www.openluchtspelbathmen.nl om kaartjes te bestellen. Op deze site is nog veel meer te zien, zoals filmpjes van rolbiografieën van een aantal spelers.

Overigens kunt u ook bij het Cultuurhuus terecht voor toegangskaarten. (Elke werkdag van 10.00 tot 16.00 uur.).

Misschien is het wel een idee om voorafgaand aan de voorstelling een etentje te plannen. Bij Boode en de Heeren van Dorth zijn ze u graag tot dienst. Als u bij uw reservering en bezoek  aangeeft dat u naar het openluchtspel gaat, zorgen zij ervoor dat het diner op tijd geserveerd wordt en u ruim voldoende tijd hebt om naar het theater te lopen. Op de tribune worden plekken gereserveerd zodat u verzekerd bent van mooie plaatsen.

Voor alle bezoekers geldt dat men voor aanvang van het spel, in de pauze en na afloop kan verpozen in een prachtige tent die op het marktplein zal worden opgebouwd. Na afloop van de voorstelling krijgt iedereen in de tent bovendien iets verrassends uitgereikt, een soort van retro-gadget. En misschien wordt er nog wel iets veel verrassender weggegeven…. Nieuwsgierig geworden? Ga naar de site!