Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Opnieuw verschenen: Bathmen 1940 – 1945: Opdat wij niet vergeten……..

BATHMEN – De prijs van het boek is  € 12,50. Het boek is verkrijgbaar bij het Infopunt tijdens openingstijden.Voor nu, in deze coronatijd, is het Infopunt geopend op zaterdag 2 mei en woensdag 6 mei van 10 – 13 uur. Wilt u het boek bestellen, stuur dan een mail naar secretariaat@okbbathmen.nl

Het boek beschrijft de gebeurtenissen en het leven van de Bathmenaren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vanaf de mobilisatie tot kort na de bevrijding. De donkere tijd in Bathmen tegen de achtergrond van de gebeurtenissen in heel Nederland. Wat betekende de aanwezigheid van de militairen en de maatregelen van de nazi’s voor de bevolking. Hoe verliepen de arrestaties bij de distributiedienst en welke waren de vreselijke gevolgen voor de gearresteerden. Maar ook wordt beschreven wat de gevolgen waren van het regime voor de Joodse dorpsgenoten. Hoe verliep de arbeidsinzet (Nederlanders die te werk gesteld werden in Duitsland). Ook worden de luchtaanvallen beschreven. En uitgebreid komt aan de orde: de bevrijding.

Nu 75 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog, realiseren wij ons dat de generatie die de oorlog heeft meegemaakt ons langzaam maar zeker ontvalt.

Het verhaal van Bathmen en Nederland moet worden (door)verteld. Dit naslagwerk mag eigenlijk in geen enkel Bathmens huis ontbreken.