Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

De Oranjecommissie maakt zich op voor de komende 98 jaar

De Oranjecommissie maakt zich op

BATHMEN – Na een geweldig 200-jarig jubileum in 2014 in de vorm van “Bathmen spant de Kroon” is de Oranjecommissie bezig om plannen te smeden voor de komende 98 jaar.

De Oranjecommissie wil u een probleem, waarmee ze geconfronteerd wordt, niet onthouden en dat is de bezetting en de organisatie van het middagprogramma. De Oranjecommissie is druk op zoek naar nieuwe leden, die bereid zijn om mee te helpen de Battummers een leuke Koningsdag te bezorgen en op die manier een mooie bijdrage aan de Battumse gemeenschap te leveren.

Men roept dus Bathmenaren op zich als lid van de Oranjecommissie te melden. Die nieuwe leden kunnen nieuwe ideeën aandragen en een frisse wind door de commissie laten waaien. U hebt allemaal gezien hoeveel eer je van je werk kunt hebben bij zoiets als ‘’Bathmen spant de Kroon.’’

Voor Koningsdag, 27 april 2016, zal het ochtendprogramma vergelijkbaar zijn met voorgaande jaren.  Traditiegetrouw zal het bestaan uit de volgende activiteiten:

– De optocht met medewerking van Orpheus;

– De aubade met medewerking van Orpheus;

– De ballonnenwedstrijd;

– Een voorstelling in Cultuurhuus Braakhekke voor de kinderen van de groepen 1 en 2;

– De disco bij Boode in de kelder voor de kinderen van de groepen 3 en 4;

– De rommelmarkt op het schoolplein bij de Dorpsschool voor de kinderen van de groepen 5 tot en met 8.

Zoals aangegeven staat het middagprogramma wat meer onder druk. Terwijl het middagprogramma in het verleden bestond uit bijvoorbeeld een Zeskamp, waar de diverse buurten en buurtverenigingen in Bathmen aan mee deden, is het nu vooral een feest voor de jeugd van 8 tot 16 jaar. Leuke ideeën voor deze groep, maar ook voor de groep van 16 tot 98 jaar, zijn van harte welkom.

De commissie prijst zich gelukkig met het vaste programmaonderdeel van de Scouting en de hulp van de EHBO.

Sinds tientallen jaren is het Klootschieten, georganiseerd en verzorgd door Henk Oplaat, zo’n succes bij heel veel mensen uit de diverse buurten van Bathmen, dat soms zelfs niet eens alle ploegen die zich opgeven mee kunnen doen. Uiteraard gaat dit onderdeel dus zeker door.

Het Vogelschieten is een vast programmapunt dat zich mag verheugen op een vaste groep deelnemers.

Kortom, eigenlijk wil de Oranjecommissie dus anticiperen op de veranderende samenleving en klaar zijn voor een volgend “Bathmen spant de Kroon” in 2114…

Wilt u lid worden van de Oranjecommissie? Neem dan contact op met Johan Nahuis van de Oranjecommissie, tel. 0570-544774, e-mail: johan.nahuis@ge.com