Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Orpheus is er klaar voor

BATHMEN – In de aanloop naar het concert van zaterdag 7 november zijn zowel het fanfareorkest van Orpheus als het reünistenorkest druk bezig met de voorbereidingen.

Rob Goorhuis, componist van het stuk ‘De Kwelgeest’.

Rob Goorhuis, componist van het stuk ‘De Kwelgeest’.

Voor de fanfare is dit concert bedoeld als try-out voor het muziekconcours waaraan ze eind november deelneemt. Heel bijzonder was recent de extra repetitiedag, met een speciale gast. Rob Goorhuis, componist van het stuk ‘De Kwelgeest’, was zelf aanwezig om uitleg te geven over hoe het werk is bedoeld en om op onderdelen aan te geven hoe hij het graag wil horen. De contacten met Goorhuis dateren van vorig jaar, toen Orpheus in de Hanzehal in Zutphen deelnam aan een festival, waar Goorhuis in de jury zat. Ook hier werd een stuk van Goorhuis ten gehore gebracht en de componist was zeer onder de indruk van de uitvoering: niet alleen mooi gespeeld, maar ook met het gevoel en de nuances zoals hij het werk had bedoeld. De uitnodiging om te komen luisteren en nog wat advies te geven werd dan ook enthousiast door hem geaccepteerd.

Ondanks dat hij aangaf heel mooie dingen te horen, waren er van zijn kant toch ook aandachtspunten, die door het orkest direct werden opgepakt. Bijzonder leerzaam.

Tijdens het concert speelt het fanfareorkest voor de pauze het mooie inspeelwerk St. Florian Choral van Thomas Doss, Atropos van de Belgische componist Kevin Houben en natuurlijk De Kwelgeest van Rob Goorhuis.

Daarna is het dan de beurt aan het reünistenorkest, 70 muzikanten, voor de helft bestaand uit het fanfareorkest en verder uit oud-leden van Orpheus, die het leuk vinden elkaar weer te ontmoeten én weer samen muziek te maken.

Het reünistenorkest repeteert op 7 november ’s middags nog een laatste keer en is dan ook klaar om een breed repertoire populaire en bekende nummers te spelen als: Pirates of the Carribean, een medley van Abba, Olympic Fanfare van John Williams, de bekende mars Arsenal, Ross Roy, Nessun Dorma van Puccini en een spetterende Deep Purple medley. Een heel herkenbaar en toegankelijk programma, ten gehore gebracht door een groot gelegenheidsorkest van bijna 70 muzikanten.

Zaterdag 7 november, aanvang 20.00 uur, Sporthal De Uutvlog, Margrietlaan in Bathmen. De entree bedraagt € 5,00.