Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Met Orpheus muzikaal aan de slag in 2017!

BATHMEN – Op dinsdag 12 september zijn de muzieklessen van muziekvereniging Orpheus begonnen in de verschillende zalen van Cultuurhuus Braakhekke. Ditmaal met vakdocenten op diverse blaas- en slagwerkinstrumenten in eigen beheer. Het verzorgen van muzieklessen is bij Orpheus prioriteit nr. één. Daar ligt de basis voor samenspel in orkestvorm, van blazersklas tot het grote fanfareorkest. Voor uw zoon of dochter of voor u zelf is muziek maken heel belangrijk en verrijkend voor de ontwikkeling van lijf, hersenen en geest. Dus ga aan de slag met blaas- en slagwerkles.Bijvoorbeeld bij Arjan Stam, want hij leert de overwegend jonge muzikanten (starten kan vanaf 7-8 jaar) spelen op een trompet of bugel, het belangrijkste instrument van het fanfareorkest. Of bij Tjeerd Vrieswijk die de grotere koperblaasinstrumenten zoals waldhoorn, bariton en trombone voor zijn rekening neemt. De grootste variatie in les op instrumenten krijg je van Ronny Wolterink op de woensdag middag/avond. Hij is allround slagwerkdocent op snare trommel, drumstel, pauken, melodisch slagwerk zoals xylofoon en klokkenspel en diverse kleinere slagwerkinstrumenten zoals claves, tambourine, maracas en barchimes. Met Linda Arnoldus heeft Orpheus een top saxofoondocent in huis en naar Bathmen gehaald die haar sporen in met name saxofoonwereld meer dan verdiend heeft.

Voor de jongens en meiden van groep 5 van de basisscholen in Bathmen van schoolseizoen 2016-2017 zijn er nog mogelijkheden om je op te geven voor de blazersklas en/of de muzieklessen bij Orpheus. Zij hebben het vorig seizoen met veel plezier 10 muzieklessen gevolgd bij juf Liesbeth en kunnen hier mee verder in de blazerklas. Met een instrument naar keuze in bruikleen en spelen in groepsverband.

Kortom te veel mogelijkheden wellicht maar kom eens een middagje ’buurten’ en informeer bij leerling-coördinator Janneke van Mierlo naar de mogelijkheden. Ze is het best te bereiken per mail: muziekles@orpheus-bathmen.nl , maar ook op haar mobiel 06-48502254 (bij voorkeur na 17.00 uur.)

En ga aan de slag want je bent nooit te oud om het te leren en om het daarna te kunnen blijven spelen tot na je 80e levensjaar. Dat red je niet met alle sporten en hobby’s.