Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Oud-slagwerkers Orpheus schitteren tijdens PJB toneeluitvoering

BATHMEN – Op uitnodiging van Dinie Jansen namens de toneelgroep van PJB schitterden zes oud-Orpheus-leden op slagwerk tijdens het zeer humoristische stuk ‘Hoog met die stok’. Het publiek werd mee genomen van de ene snelle scene naar de andere waarin o.a. de majorettegroep moest oefenen met de eigen wat zwak spelende slagwerkers.

Op het eind kwamen de oud-leden Wim en Gertie van der Meij, Wim Holmer, Gerke Koops, Mart Makkink en Jorik Bos strak marcherend binnen lopen vanaf de foyer, begeleid door bewaking. Enkele slagwerkers van Orpheus hadden al geen 25 jaar meer gespeeld, maar onder aanvoering van André Olden werd er een aantal marsjes ingestudeerd. Met op het eind een finalestuk samen met de slagwerker van de spelersgroep en de mooie majorettes. Het was een mooie afsluiting van het fraaie toneelstuk, dat knap gespeeld is door een hele grote groep jeugd uit Bathmen.

Maar wilt u ook eens spelen op een trommel of drumstel, spelen in een slagwerkgroep of als slagwerker ‘achter in het fanfareorkest’? Dat kan. Bij Orpheus krijgt u gedegen slagwerklessen van de enthousiaste docent Ronny Wolterink. En de meer ervaren slagwerker kan direct instromen bij het fanfareorkest. Voor meer informatie over slagwerklessen, muzieklessen (ook van koperblaas- en saxofooninstrumenten) of de muziekvereniging, kunt u contact opnemen met Janneke van Mierlo 06-48502254 of mail naar: muziekles@orpheus-bathmen.nl

TIP: Zondag 26 maart 2017 om 14.00 uur: Voorjaarsconcert Orpheus in Cultuurhuus Braakhekke.