Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Ouderensoos Bathmen wordt weer springlevend

ouderensoos-bathmen

Door Evert van de Weg.

BATHMEN – Al meer dan 70 jaar was er in Bathmen en Ouderensoos met maandelijks activiteiten op de laatste woensdagmiddag van de maand. In mei van dit jaar hield dat op om financiële en organisatorische redenen en zeker ook omdat er minder behoefte aan leek te bestaan. Ouderen van nu blijven langer zelf dingen ondernemen en hebben een scala van keuzes om aan mee te doen.

Toch kreeg de leiding van zorgcentrum ’t Dijkhuis en van het Cultuurhuus Braakhekke signalen dat er wel degelijk behoefte was aan dit soort activiteit. Reden voor Hanny Biemolt, manager van het Cultuurhuus, en Jackie van Beek, directeur van ’t Dijkhuis, om de handen ineen te slaan en de draad weer op te pakken. Hanny Biemolt: “De opzet zal er wel wat anders uitzien. De activiteiten die we plannen kunnen helaas niet meer gratis aangeboden worden, maar we proberen wel de kosten zo laag mogelijk te houden.”

Jackie van Beek vult aan: “Om alles zo simpel mogelijk te houden hebben we een strippenkaart ontwikkeld die zowel bij ons in ‘’t Dijkhuis als ook in het Cultuurhuus gebruikt kan worden bij deze gezamenlijke activiteit. Mensen kunnen deze strippenkaart kopen bij het Infopunt in het Cultuurhuus.”

De strippen zijn vanaf nu te koop en kosten € 2,50 per strip. De hoeveelheid strippen die nodig is voor het meedoen aan een activiteit, verschilt. Zo zal een cabaretvoorstelling wat duurder zijn dan een bingomiddag of een film. Als er hulp nodig is voor vervoer naar de activiteit kan dat ook geregeld worden.

Op 26 oktober valt er al van de eerste activiteit van de nieuwe Ouderensoos te genieten. In het Cultuurhuus wordt die middag de vrolijke film ‘Ja Zuster, nee Zuster’ vertoond.

Op deze manier wordt een traditie van 70 jaar lang Ouderensoos weer volop in ere hersteld!