Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Ouderwets avondje Vetkampstraat levert 3 punten op voor GAE

Foto: Ga-Eagles.nl

DEVENTER – Afgelopen woensdag speelde Go Ahead Eagles de inhaalwedstrijd tegen RKC. Een wedstrijd die eerder dit jaar werd afgelast vanwege hevige sneeuwval begon nu onder een prachtig avondzonnetje. En die zon bleek ook te figuurlijk te schijnen voor de roodgelen, want in een wervelende voetbalshow werd er in extremis met 3-2 gewonnen van RKC uit Waalwijk.

Al om 18.45 uur werd er afgetrapt en dus kwamen veel supporters nog binnenwandelen toen Lidberg al de eerste kans had gehad, helaas wist hij een goede voorzet van links niet goed te raken met het hoofd. Even later wist hij het leer wel te raken, maar kopte in handen van de keeper van RKC. Kortom, Eagles had er zin in en de touwtjes in handen. Toch was het RKC dat scoorde, al na 8 minuten, totaal uit het niets. Michiel Kramer zag De Lange iets voor zijn goal staan en lobde de bal van een meter of 40 over hem heen tegen de netten.

Maar na een kwartier was het weer gelijk door Evert Linthorst, hij nam de bal dropkick na een afgeslagen corner en liet zo de goalie kansloost. Hierna volgde aanval op aanval van de thuisploeg en was vooral Adekanye een plaag voor de defensie uit Waalwijk. Na een kleine 25 minuten resulteerde het aanvalsspel in een bekeken doelpunt van Mats Deijl in de verre hoek. Vlak voor rust leek Eagles de wedstrijd in het slot te gooien na knullig hands van Seuntjes in de eigen zestien.

De uitblinkende Willumsson legde aan maar schilderde bal over de kruising in plaats van erin. Na rust leken de Deventenaren de kluts even kwijt en maakte RKC pardoes 2-1, wederom via Kramer. Hierna gingen de roodgelen vol op de aanval spelen en ontrafelde zich een heerlijk laatste half uur. Met het publiek op de banken werden vele kansen gecreëerd, maar de bal leek er niet in te mogen. Tot in de 95e toch Lidberg wist toe te slaan na een van de vele corners, de Adelaarshorst ontplofte en lijfsbehoud lijkt Eagles niet meer te kunnen ontgaan. Zondag spelen ze wederom thuis, dan tegen laagvlieger Fortuna Sittard.