Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

P.J.B. Boeldag 2020

BATHMEN – De 48ste P.J.B.Boeldag Bathmen wordt dit jaar op zaterdag 17 oktober gehouden in manege ‘t Ruiterkamp. De grote  inzameldag is op 10 oktober 2020.

Inzamelbeleid

Tonnie Verwoerd: “Vanaf dit jaar hanteren wij een nieuw inzamelbeleid. Voorheen werkten we met 7 verschillende afvalstromen. Doordat het milieu en herbruikbaarheid/recycling een steeds grotere issue wordt slaat de Boeldag in samenwerking met de Gemeente Deventer, Circulus Berkel en Kringloopbedrijf het Goed een nieuwe weg in. Dit om de overgebleven artikelen van de boeldag zo goed mogelijk aan te kunnen bieden bij Circulus Berkel en het Goed, zodat een groot gedeelte van het afval weer als grondstof gebruikt kan worden. Ons streven voor het komende jaar is om de hoeveelheid restafval tot een minimum te beperken. Dit houdt concreet in dat wij meer afvalstromen gaan krijgen dan voorheen en beter moeten sorteren bij de inname van goederen. Hiervoor zijn we de hulp van de Bathmense bevolking nodig. Dit houdt in dat we vanaf dit jaar bepaalde goederen niet meer innemen voor de boeldag en verder dienen net zoals voorheen de spullen heel, schoon en droog te zijn. Onderstaand de lijst met goederen welke we niet meer aannemen voor de boeldag zowel voor de opslag als tijdens de grote ophaaldag op zaterdag 13 oktober.”

 

Goederen die niet meer worden ingenomen:

Kleding/textiel, dekens, schoenen, matrassen, tuin- kussens, bedden, ledikanten, vloerkleden en andere vloerbedekking, koelkasten, diepvriezers, bouwpakketten en ander uit elkaar gehaald meubilair, spaanplaat meubels, zonnebanken en –hemels, TL verlichting, trampolines met een diameter groter dan 200cm, autobanden, autovelgen, bankstellen, fauteuils en armstoelen, binnen- en buitendeuren, ramen en kozijnen, sanitair (wc potten/wasbakken), wasmachines, wasdrogers, kattenbakken/ krappalen, verf, spuitbussen en gasbussen.

 

Tonnie vervolgt: “Alle aangeboden artikelen worden door de commissie beoordeeld en alles wat in onze ogen niet geschikt is voor de verkoop zullen we niet meenemen.

Als men spullen eerder kwijt wil dan voor de grote ophaaldag op zaterdag 10 oktober (bijvoorbeeld bij verhuizing/ ontruimen van een woning ),dan  kan er contact worden opgenomen met Dirk Veldwachter 0631310747 of met Jesse Jonker 06-14176206.  We komen de spullen dan graag in overleg bij u ophalen. Er worden alleen spullen opgehaald in de voormalige gemeente Bathmen (incl. Oxe, Oude Molen en Schoolt).”

 

Financiële steun aan andere verenigingen/organisaties.

De P.J.B. Boeldagcommissie wil verschillende verenigingen en organisaties in de voormalige gemeente Bathmen financieel ondersteunen met een gift om hun doelen waar te kunnen maken. U kunt hiervoor op de website www.pjbbathmen.nl de voorwaarden en het aanvraagformulier vinden.

Uw aanvraag zal beoordeeld worden door de Boeldagcommissie om te kijken of u een bijdrage kunt verwachten. Wilt u een aanvraag doen om uw activiteit of clubhuis een extra impuls te geven? Dien dan voor 1 mei 2020 uw aanvraag in bij P.J.B. Boeldagcommissie via de e-mail boeldagbathmen@hotmail.com