Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

P.J.B. Boeldag op zaterdag 23 oktober

BATHMEN – De achtenveertigste editie van de P.J.B. Boeldag Bathmen wordt dit jaar op zaterdag 23 oktober gehouden in manege ‘t Ruiterkamp. De grote inzameldag is op 16 oktober 2021. Uiteraard onder voorbehoud van het verloop van de coronapandemie en de bijbehorende maatregelen.

Financiële steun aan andere verenigingen/organisaties
De P.J.B. Boeldagcommissie wil verschillende verenigingen en organisaties in de voormalige gemeente Bathmen financieel ondersteunen met een gift om hun doelen waar te kunnen maken. Men kan hiervoor op de website www.pjbbathmen.nl de voorwaarden en het aanvraagformulier vinden.
Aanvragen zullen beoordeeld worden door de Boeldagcommissie om te kijken of men een bijdrage kan verwachten. Wilt u een aanvraag doen om uw activiteit of clubhuis een extra impuls te geven? Dien dan voor 1 juni 2020 uw aanvraag in bij P.J.B. Boeldagcommissie via de e-mail: boeldagbathmen@hotmail.com

Inzamelbeleid
Aangezien de opslag nog vol zit met goederen welke zijn ingezameld voor het begin van het coronavirus kunnen we dit jaar geen spullen meer tussentijds ophalen en opslaan graag hiervoor uw begrip. We vragen u om deze spullen zelf voor ons te bewaren en aan te bieden tijdens de grote huis aan huis inzameldag op zaterdag 16 oktober.

Tonnie Verwoerd van de P.J.B. Boeldagcommissie: “Vanaf dit jaar hanteren wij een nieuw inzamelbeleid. Voorheen werkten we met 7 verschillende afvalstromen. Doordat het milieu en herbruikbaarheid/ recycling een steeds grotere issue wordt gaat de Boeldag in samenwerking met de gemeente Deventer, Circulus Berkel en Kringloopbedrijf het Goed een nieuwe weg inslaan. Dit om de overgebleven artikelen van de boeldag zo goed mogelijk aan te kunnen bieden bij Circulus Berkel en het Goed, zodat een groot gedeelte van het afval weer als grondstof gebruikt kan worden. Ons streven voor het komende jaar is om de hoeveelheid restafval tot een minimum te beperken. Dit houdt concreet in dat wij meer afvalstromen gaan krijgen dan voorheen en beter moeten sorteren bij de inname van goederen. Hiervoor zijn we de hulp van de Bathmense bevolking nodig. Dit houdt in dat we vanaf dit jaar bepaalde goederen niet meer innemen voor de boeldag en verder dienen net zoals voorheen de spullen heel, schoon en droog te zijn.”

Lijst met goederen die niet meer worden ingenomen
Kleding/textiel, dekens, schoenen, matrassen, tuin- kussens, bedden, ledikanten, vloerkleden en andere vloerbedekking, koelkasten, diepvriezers, bouwpakketten en ander uit elkaar gehaald meubilair, spaanplaat meubels, zonnebanken en –hemels, TL verlichting, trampolines met een diameter groter dan 200cm, autobanden, autovelgen, bankstellen, fauteuils en armstoelen, binnen- en buitendeuren, ramen en kozijnen, sanitair (wc potten/wasbakken), wasmachines, wasdrogers, kattenbakken/ krappalen, verf, spuitbussen en gasbussen.
Tonnie: “Alle aangeboden artikelen worden door de commissie beoordeeld en alles wat in onze ogen niet geschikt is voor de verkoop zullen we niet meenemen.”