Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

P.J.B. wandelvierdaagse 2017

BATHMEN – Het is anderhalve week geleden dat de wandelvierdaagse van de Plattelands Jongeren Bathmen werd gelopen. Toch wil de P.J.B.-wandelvierdaagse commissie nog even terugblikken op deze vier hele mooie dagen.Op woensdag 7 juni was de aftrap in Bathmen. Zo’n 400 kinderen van de scholen in Bathmen, Loo en Lettele liepen met hun ouders mee. Daarnaast hebben zich nog een kleine 100 dag- en vierdaagselopers zich aangemeld. Woensdag liep de route grotendeels langs de Schipbeek richting Loo. Onderweg verzorgde een aantal ouders van de scholen ranja, koffie en thee. De commissie verzorgde de langeafstandlopers, die 15 km liepen, van thee en koffie.

Donderdag liep de route door het bos in Lettele. Altijd weer een uitdaging om daar niet in het bos te verdwalen. Gelukkig waren de bordjes goed opgehangen, waardoor niemand is verdwaald.

Vrijdag werd er gestart in Loo met als gevolg lange rijen aan auto’s langs de Looweg en de Baarhorsterdijk. In de berm konden die auto’s gelukkig allemaal staan. Helaas waren deze avond honden niet toegestaan. De route liep door verschillende weilanden van boeren in Loo. In hondenpoep zit een bepaalde parasiet die bij de koe o.a. een abortus kan veroorzaken. Dit wilde de commissie natuurlijk niet op haar geweten hebben; daarom moest helaas een hond naar huis gestuurd worden. Het was wel een uitdagende route, want de wandelaars moesten o.a. over slootjes springen.

Na vrijdag komt natuurlijk zaterdag, de laatste dag was van de vierdaagse. Dit jaar koos de commissie ervoor om op zaterdag routes van 7,5 km, 10 km en 20 km uit te zetten. Dit omdat voorgaande jaren meerdere keren werd gezegd dat men drie keer 7,5 km en op zaterdag nog een 10 km te lang vond, zeker voor de kinderen. Om daarin tegemoet te komen werd gekozen voor vier keer 7,5 km. De route liep grotendeels door de bossen van de Bannink. Het verzamelpunt was dit jaar de Walnotenhof. Van daaruit liep men in optocht achter een auto van garage Groenouwe en muziek van de Deurdweilers uit Deventer naar de eindbestemming: de Brink in Bathmen. Daar mocht iedereen zijn welverdiende medaille of speldje in ontvangst nemen.

Op naar volgend jaar, wanneer de vierdaagse plaats zal vinden van woensdag 30 mei t/m zaterdag 2 juni 2018.