Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Paarden, tractoren en oldtimers verenigd in jaarlijks defilé door de Dorpsstraat

BATHMEN – Op kermiszondag, zondag 23 september, om 14.00 uur zal in het centrum van Bathmen de jaarlijkse optocht te zien zijn van paarden en rijtuigen, die sinds enkele jaren wordt gevolgd door een stoet oldtimers. Dit jaar ontbreekt ook de historische link niet. Tussen de paarden en de auto’s zal een groep antieke tractoren zijn opwachting maken. Een logische stap en eveneens een lust voor het oog!Koetsentocht

De ochtendrit van de koetsen gaat op zondag 23 september in de richting van Loo. Langs de route zullen, zoals elk jaar, programmaboekjes worden uitgedeeld met daarin vermeld de namen en het soort aanspanning van de deelnemers. Ook tijdens de ochtendrit zullen de rijtuigen zoveel mogelijk in de hierin aangegeven volgorde rijden. Tussen 14.00 en 15.00 uur is er een defilé door de Dorpsstraat in Bathmen. De stoet komt twee keer door de Dorpsstraat, één keer in stap en terug in draf. De deelnemende paarden behoren tot allerlei rassen: van Amerikaanse mini tot Gelders Paard en van Fries tot Fjord. Er wordt gereden met enkelspan, tweespan en vierspan. De rijtuigen zijn soms modern, maar vaak ook rond de honderd jaar oud. De kleding van koetsiers, grooms en andere inzittenden is vaak aangepast aan het type rijtuig.

Liefhebbers kunnen ’s morgens vroeg ook al een kijkje nemen bij het startpunt van de kermistocht aan de Bronsvoorderdijk 11 te Bathmen. De aanspanningen vertrekken daar om exact 10.00 uur.

Ook bij de sherrystop rond 11.15 uur bij de fam. Oplaat aan de Oude Holterweg in Loo zijn toeschouwers van harte welkom. Rond 13.00 uur arriveren de aanspanningen bij het bekende weiland aan de Woertmansweg 3 in Bathmen. Na het opstellen van de rijtuigen is daar een middagpauze. Tegen 14.00 uur vertrekt men vanaf het middagterrein voor het defilé.