Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Per 1 juli: nieuwe eigenaren Boode in Bathmen


Bathmen – Per 1 juli 2023 zijn Maureen Hengeveld en Berry Schut de nieuwe eigenaren van Boode in Bathmen. Maureen is geboren in Terwolde en is daarna al snel verhuisd naar Bathmen. Ze zat op de Dorpsschool in Bathmen. Hierdoor kent ze Bathmen en Boode al heel goed. Ze heeft zelfs al een korte periode bij Boode gewerkt. De vader van Maureen, Bert Hengeveld woont, na een lange periode in Bathmen, nu in Beekbergen. En daar hebben Maureen en Berry elkaar leren kennen. Boode en Bathmen was ook voor Berry Boode niet onbekend. Vanuit Beekbergen reed Berry geregeld op de zondagavond naar Bathmen om lol te maken. En natuurlijk waren ze samen de laatste jaren regelmatig op bezoek bij Maureens moeder in Bathmen. Hierdoor heeft Berry Bathmen nog beter leren kennen.

Het stel is al lange tijd in de horeca actief. Naar haar studie hotel- en event management liep Maureen verschillende stages in het buitenland en werkte ze als bedrijfsleider in verschillende horecagelegenheden. Berry werkt ook al lange tijd in de horeca. Onder andere bij de Echoput in Apeldoorn, ’t Nonnetje in Harderwijk (bekroond met 2 Michelin sterren) en bij Huisje James in Apeldoorn. Bij Huisje James was Berry de sommelier.
Deze taak zal hij ook bij Boode op zich nemen. De laatste twee jaar had Berry in Beekbergen zijn eigen horecazaak. Een gezellig bruin café die daarnaast ook full service catering aanbood. In Beekbergen zat hij in de organisatie van de plaatselijke kermis en het dorpsfeest.

Waarom hebben jullie besloten om Boode over te nemen?
Berry: “De stiefvader van Maureen, Thomas Voskamp, kreeg te horen dat het eventueel te koop stond. En toen begon het als grapje aan de keukentafel. Uiteindelijk werd het al snel serieuzer en kijk waar we nu staan. Toen het serieuzer werd waren we er al snel uit dat we dit wilde doen. We hadden stiekem altijd al de droom om samen wat te beginnen. En als dit dan op je pad komt, zo’n gaaf bedrijf, dan kan je dat niet laten lopen.”

Wat gaat er veranderen en wat blijft hetzelfde?
Maureen: “Boode blijft in de basis hetzelfde. Een prachtige horecazaak voor Bathmen en de omgeving. En daarbij dus ook de trots van Bathmen. We zullen de feesten blijven doen en alles wat er nu is. Daarbij gaan we wel onze stijl doorvoeren. Het meest opvallende is de verbouwing van het restaurant, binnenkort ‘Boode Foodbar’. Maar ook zullen we alles onder loep nemen en benaderen als nieuw bedrijf. Zo gaan we de website veranderen, gaan we voor een nieuw logo. Dit doen we uiteindelijk met het doel om Boode weer op de kaart te zetten voor de hele omgeving. Daarbij hebben we ook al een nieuwe chef-kok , Ricardo, aangenomen. Hij is per 1 juli begonnen en is vol enthousiasme om het de keuken naar een mooi niveau te krijgen.”

Wanneer gaan jullie open?
Berry: “Alle zalen zijn en blijven open en zijn nog steeds gewoon te reserveren. Met de verbouwing houden we hier gewoon rekening mee. Reserveren voor de Boode Foodbar is vanaf 16 augustus mogelijk. Vanaf de week daarna zullen wij woensdag t/m zondag open zijn vanaf 11.00 uur. En hoe breder het team wordt hoe meer dagen we open willen. In de tussentijd zijn we al wel druk met het opknappen van de ‘keukentafel’. Zodra het kan willen wij deze open zetten voor reserveringen. Mensen die dan komen hebben dan ook gelijk de sneak preview van het nieuwe restaurant. De deur staat natuurlijk altijd open voor mensen die even een kijkje willen nemen naar de vorderingen van de verbouwing.”