Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Pianist Frederic Voorn concerteert in Bathmen

BATHMEN – Op zondag 22 februari zal pianist Frederic Voorn een concert geven in de Dorpskerk te Bathmen. Frederic Voorn studeerde piano aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht bij Jan Huizing, Jan Wijn en Haakon Austbö. In 1987 behaalde hij in Utrecht zijn diploma Uitvoerend Musicus. Vervolgens volgde hij lessen in Londen bij Peter Feuchtwanger en in Moskou bij Lev Naumov en Joeri Levin.

Pianist Frederic Voorn is op verschillende muzikale gebieden actief. Hij is pianist, dirigent, componist en maakte tot 2013 iedere zaterdag op Radio 4 het programma Pianistenuur samen met Paul Witteman. Als pianist heeft Frederic Voorn veel concerten gegeven. Hij was prijswinnaar van het Frank Martin Concours en werd door diverse internationale festivals o.a. Tibor Varga Festival, Scarlatti Festival en Amsterdam Spring Festival, uitgenodigd. Vorig jaar verscheen zijn CD met sonates van Joseph Haydn. In augustus 2014 heeft Frederic Voorn concerten en les gegeven tijdens de derde editie van het Nordic Historic Keyboard Festival in Kuopio, Finland. Bij het Geelvinck Pianoforte Festival, dat in oktober 2014 in Amsterdam werd gehouden, heeft hij diverse rollen vervuld: als pianist en als artistiek adviseur.

Al sinds zijn studententijd is Frederic Voorn actief als dirigent. Sinds 2012 is hij dirigent van het Media Omroep Koor in Hilversum. In november 2014 is de door hem gecomponeerde madrigaal “Zefiro torna”, gezongen door kamerkoor Babylon, in première gegaan. De tekst is van de Italiaanse dichter Ottavio Rinuccini (1562-1632).

Voor het magazine “Pianowereld”, dat zes maal per jaar verschijnt, schrijft Frederic Voorn een nieuwe rubriek over beroemde pianisten uit het verleden.

Op het programma in Bathmen staan o.a. werken van Haydn, Beethoven, Tchaikovsky en Chopin. Het bestuur van de Muziekkring is blij deze pianist in deze concertserie te mogen ontvangen.

In het voorprogramma zal de jeugdige Bathmense pianist Daan Oostdam enkele pianowerken spelen. Daan zit in 6 VWO en studeert klassiek piano aan de vooropleiding van het conservatorium in Amsterdam,

Concert: 22 februari, aanvang: 15.00 uur, Dorpskerk Bathmen

Toegang: € 12,50, donateurs € 7,50 incl. consumptie. Jongeren tot 18 jaar gratis toegang. Meer informatie op www.muziekkringbathmen.nl of www.fredericvoorn.nl

Pianist Frederic Voorn