Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Pianiste Daria Fedorchenko opent seizoen 2016-2017

pianiste-daria-fedorchenko

BATHMEN – Het concertseizoen 2016-2017 van de Muziekkring Bathmen wordt op zondag 2 oktober geopend met een recital van pianiste Daria Fedorchenko in de Dorpskerk, aanvang 19.30 uur.

Daria is geboren in 1987 in Moskou, Ze begon haar pianostudies op de leeftijd van vier jaar in het hart van een familie van musici. In 1991 verhuisde ze naar Oviedo in Spanje, waar ze haar studie vervolgde bij Tsiala Kvernadze, Pufificación de la Riva en later bij Teresa Pérez Hernandez aan het ‘Eduardo Martinez Torner’ Hoger Conservatorium voor Muziek. Op haar negende werd ze uitgenodigd op te treden met het jeugdorkest van Oviedo in het Philharmosch Theater in dezelfde stad. In 2005 studeerde ze met onderscheiding af aan het Hoger Conservatorium voor Muziek.

In 2010 reist ze af naar Nederland en voegt zich bij de klas van M. Markov aan het Artez Conservatorium in Enschede, waar ze afstudeert voor haar Masters in Solo piano performance. Daria heeft deelgenomen aan masterclasses van ondermeer Irina Zaritskaya, Tatiana Zelikman, Victor Derevianko en Galina Igyazarova.

Als soliste heeft ze recitals gegeven in Nederland, Spanje, Slowakije en Israël maar heeft ook deelgenomen aan verschillende festivals, kamermuziek en lied duo en piano duo projecten, waarbij ze samenwerkte met musici als Vera Vaidman, Dagmara Siuty, Lotus Klinkspoor, Desiree Riera en Fabio Parada Rodriguez.

In haar programma brengt zij de expressieve elementen van de culturen van haar Russische en Spaanse achtergrond samen in de werken van bijv. Tskaikovsky, Albeniz en Gubalduluna.