Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Pikante kalenders en show als ode aan voedselmakers

Debuut mannelijke variant agrarische pin up kalender

BATHMEN – Terwijl het aantal boeren in Nederland steeds verder afneemt, goede doelen loterijen zich achter vegetariërs scharen en heldin Yvonne Jaspers onder vuur wordt genomen, doen veel boeren en boerinnen hun uiterste best het platteland juist wat leuker, beter en sexier te maken.Zo hebben dit jaar niet alleen 310 plattelandsvrouwen zich opgegeven voor de boerinnenkalender, maar was er met 111 aanmeldingen ook veel animo voor de mannelijke variant. De selectie uit al deze aanmeldingen wordt op 5 oktober tijdens een show in Bathmen gepresenteerd aan pers en publiek.

 

Trots op Nederlandse voedselmakers

De kalendermakers en -modellen zijn voornemens er een spectaculaire show van te maken als ode aan alle voedselmakers van Nederland. Wat ooit begon als een initiatief om vooroordelen over boerinnen weg te nemen, wordt steeds meer een platform voor positiviteit omtrent de agrarische sector als geheel. “Wereldwijd wordt Nederland op veel gebieden gezien als agrarisch rolmodel, maar in ons eigen land moeten boeren het in de media en politiek mijns inziens te vaak ontgelden”, vertelt initiatiefnemer Stef Bloo. “Er zijn steeds minder jongeren die een toekomst op de boerderij voor ogen hebben. Een zorgwekkende ontwikkeling in mijn optiek. Boeren zorgen immers voor het voedsel op onze tafels. En we zijn ons er echt wel van bewust dat we met sexy kalenders het verschil niet gaan maken, maar laten op onze manier wel zien trots te zijn op de agrarische sector”.

 

Primeur

De trots op het boerenleven of de agrarische afkomst is ieder jaar ook voor velen aanleiding voor deelname aan de veelbesproken agrarische pin-up kalender. Al sinds 2011 kunnen vrouwen van het platteland zich opgeven voor deze jaarlijkse uitgave. De mannelijke variant is er dit jaar echter pas voor het eerst. “Ieder jaar wordt er vanuit de doelgroep naar gevraagd en ook de vrouwen in ons kalenderteam vonden het na zeven jaar vol sexy boerinnen wel eens hoog tijd voor stoere boeren”, aldus projectleidster Vesta Kauffman. “Ik denk oprecht dat we de meest pure en mooiste Nederlandse mannenkalender ooit hebben geproduceerd”, voegt collega Fabienne Hilhorst daar aan toe. De foto’s op zowel de vrouwelijke als mannelijke variant zijn op diverse boerderijen in Nederland geschoten.

 

Lanceringsfeest

Op 5 oktober aanstaande is manege ’t Ruiterkamp het decor voor het lanceringsfeest van de boeren- en boerinnenkalender. Tijdens deze feestelijke avond zullen de in totaal 29 kalendermodellen zich op het podium en de catwalk gaan begeven. Dat de vrouwen dit jaar voor het eerst vergezeld worden door mannen is niet het enige verschil ten opzichte van voorgaande edities. Enkele boerinnen hebben in samenwerking met eventmanager en cultuuronderneemster Gina Maria namelijk ook zang- en dansacts voorbereid. “We willen op deze manier ook de talenten van onze agrarische modellen aan bod laten komen”, vertelt Gina. Het evenement zal verder muzikaal omlijst worden door DJ’s die alle aanwezigen na afloop van de presentatie in beweging gaan proberen te krijgen.

De zogeheten releaseparty zal om 20.00 uur van start gaan aan de Koekendijk 20 te Bathmen. Het evenement is openbaar toegankelijk en tickets zijn verkrijgbaar via www.boerendingen.nl.

info@boerinnenkalender.nl | info@deboerenkalender.nl Tel. 06-15573240 Tel. 06-24447057.

www.boerinnenkalender.nl | www.deboerenkalender.nl Tel. 05-70547801 Tel. 05-70759420.