Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

PJB toneel presenteert de Stoptrein

BATHMEN – Op vrijdag 2 december en zaterdag 3 december spelen de plattelandsjongeren dit jaar geen “jong” stuk maar een heel “oud” stuk, namelijk het toneelstuk: de Stoptrein.

Het was 1986 toen de Bathmense Revue zich afscheidde van de plattelandsjongeren. Vanaf die tijd is er elk jaar een toneelstuk door de plattelandsjongeren op de planken gebracht bij Braakhekke. Altijd vernieuwend qua inhoud, qua decor, qua genre en qua spelers.

Dit jaar is gekozen voor een stuk op herhaling, de Stoptrein was namelijk het eerste stuk wat de PJB in 1986 gespeeld heeft. Wat het nieuwe element is in dit toneelstuk is natuurlijk de cast. Dit jaar spelen er zowel ervaren spelers als nieuwe spelers mee. De cast is namelijk uitgebreid met 3 debutanten: Rens Beltman, Julie Klijn Velderman en Siebe in ’t Hof. Bij de PJB is er gelegenheid om te ervaren wat het is om je te verdiepen in een personage en op de planken te staan. Als je de leeftijd van 35 jaar hebt bereikt dan houdt het spelen op, want dan heb je de pensioengerechtigde leeftijd bereikt.

Waarom is er dit jaar gekozen voor een stuk uit het verleden?
Allereerst is de Stoptrein natuurlijk een mooie stuk: een thriller- komedie met interessante personages. Daarnaast is het natuurlijk leuk om het “oude” stuk te vernieuwen. Bovendien was er een sterke voorkeur voor een niet te lang stuk in verband met de korte repetitie- en voorbereidingstijd. Een van de redenen hiervoor is dat de voorstelling 2 maanden eerder wordt gespeeld dan Bathmen van ons gewend is, dit komt doordat de PJB volgend jaar deelneemt aan het nieuwe openluchtspel welke in mei gebracht gaat worden.

Het PJB toneel gaat de Stoptrein ten tonele brengen op vrijdag 2 december en zaterdag 3 december in Cultuurhuus Braakhekke. De voorstelling zal starten om 20.30uur, waarbij het Cultuurhuus de deuren een half uur voor de voorstelling de deuren opent. Kom op tijd en laat u verassen wat de spelers voor u, ook tijdens de inloop, in petto heeft. Op zaterdagmiddag 3 december wordt om 14.00uur een gratis voorstelling gespeelt voor de ouderen van Bathmen.

Heeft u nog geen kaarten?
Deze zijn nog verkrijgbaar bij Kloas in ’t Hof Bathmen en het Cultuurhuus Braakhekke.
Wij verwelkomen u graag bij de voorstelling de Stoptrein!