Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Plant een perenboom en maak de wereld mooier


Door Chris Lemmens, Noaber-energie

BATHMEN – Nederland plant bomen! De ecologische crisis waar we in verkeren vereist een urgente, grootschalige en gezamenlijk uitgevoerde actie. Stichting Nationale Boomfeestdag, Stichting MEERGroen, Caring Farmers en Urgenda slaan de handen ineen om komende winter minimaal 1 miljoen bomen gratis weg te geven. Wij zien bomen planten als dé oplossing om klimaatverandering te vertragen, de biodiversiteit te herstellen én om burgers de kans te geven iets moois bij te dragen aan duurzaamheid. We slaan dus de handen ineen om in het plantseizoen van 2020/2021 minimaal 1 miljoen bomen te planten over het hele land, en Bathmen doet mee. Zo laten we de wereld mooier achter voor de volgende generaties.
Met méér bomen krijgen we méér CO2-opslag in bomen en struiken, we dragen bij aan meer biodiversiteit, en we zorgen ervoor dat steeds meer mensen nadenken over de rol van bomen en planten in onze leefomgeving.

Gratis een perenboom afhalen: zó makkelijk is meedoen:
In augustus 2020 zagen we het al: tienduizenden tuinen werden toen opgefleurd met gratis perenbomen. De perenbomen waren door de coronacrisis niet verkocht en dreigden versnipperd en verbrand te worden. Eén kweker voelde zich daar niet goed bij en doneerde 150.000 bomen aan het nieuwe initiatief MeerBomen.nu. Een andere kweker bood 40.000 peren- en appelbomen aan via stichting Corazon. En het resultaat was verbluffend: op 19 ophaal-locaties waren in een week alle bomen opgehaald!

We krijgen nu een nieuwe kans om in Bathmen mee te doen!
Kom zaterdag 6 februari tussen 14 en 16 uur naar het parkeerterrein van sportcomplex De Uutvlog. Daar staan leden van Noaber Energie
Bathmen met een aanhangwagen met 200 jonge perenbomen. Gratis af te halen, en nu is het het perfecte plantseizoen! Het zijn kerngezonde jonge perenbomen (1,8-2 meter hoog) van het ras Conférence, een lekkere aromatische handpeer. De volwassen bomen worden maximaal 3,5 meter hoog en zijn dus prima geschikt voor de tuin!

Héél fijn zou het zijn als je van te voren even een berichtje stuurt naar info@noaber-energie.nl met vermelding van het aantal boompjes dat je wilt komen ophalen. Dat bespaart je een eventuele teleurstelling, want: Op = op!!

Meer informatie?
Zie https://meerbomen.nu
of www.noaber-energie.nl