Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Post Bathmen

 

Geachte lezer,

2015 ligt weer achter ons, totaal 62 uitrukken heeft het ons gebracht. De jaren ervoor was dit: 2012 / 97x, 2013 / 87x en 2014 / 81x.

Alhoewel de jaren voor 2012 een stijgende lijn liet zien, is er de laatste vier jaar een dalende tendens merkbaar, wat wij natuurlijk alleen maar toejuichen!

De eerste uitrukken hebben zich voor dit jaar weer gemeld, de meest in het oog springende uitruk was de schuurbrand op 1 januari aan de Deventerweg. Het schuurtje is geheel verwoest, gelukkig heeft het aangrenzende woonhuis het er met lichte schade van afgebracht. De oorzaak van de brand was waarschijnlijk een verdwaalde vuurpijl.

 

Wie zijn wij:

Gerrit Bakker

Hoofdbrandwacht, Jarenlange ervaring, altijd behulpzaam! In het dagelijks leven melkveehouder, overdag heel vaak inzetbaar. Volgende maand neemt de 55 jarige Gerrit na ruim 30 jaar actief te zijn geweest afscheid als brandweerman van ons korps.

 

Dennis Haarman:

In opleiding, Dennis maakt sinds zomer 2015 deel uit van ons korps. Doordat hij werkzaam is bij bouwbedrijf  Haarman in Harfsen, komen de bouwkundige vaardigheden van de 34 jarige Dennis, tijdens of na een incident met betrekking tot bouwwerken ons goed van pas!

 

Wist u dat:

-Het gebruik van winterbanden, volgens de statistieken, de kans op een ongeluk  met 20 procent afneemt!

– Wanneer u uw huisnummer duidelijk zichtbaar aan de openbare weg plaatst, de hulpverleners bij spoed uw huis sneller kunnen vinden, zeker wanneer elke seconde telt!

– Lang niet alle brandblussers tegen vorst kunnen, controleer dit voordat je ze met vorst moet gebruiken!

– Ons brandweerkorps uit 24 vrijwilligers bestaat!

 

Heeft u nog vragen over brandveiligheid, stel ze gerust!

Erik Brilman 06-23784700 / dorpsbrandwachtbathmen@gmail.com