Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Prachtig benefietconcert brengt einddoel dichterbij!

BATHMEN – Vrijdagavond 10 mei genoten meer dan 150 muziekliefhebbers van een prachtig concert in de Dorpskerk van Bathmen. Het concert werd georganiseerd door de St. Vrienden van het Monument Dorpskerk Bathmen om geld bijeen te brengen voor de restauratie van het monumentale Holtgräve orgel.Organiste Ingeborg van Dokkum-Prins had een gevarieerd programma samengesteld waaraan vele, vooral Bathmense musici, belangeloos meewerkten. Zij bood dit programma aan om haar blijdschap over de restauratie van het orgel kenbaar te maken en liet het orgel vooral in het laatste programmadeel uitbundig horen waarbij in alle toonaarden klonk welke prachtige kwaliteiten het nu weer in zich heeft.

Het enthousiasme van de aanwezigen over het concert was overduidelijk en bleek tevens uit de gulle vrijwillige bijdragen die aan het eind van de avond aan de Stichting werden overhandigd. Na de wijnactie in december en het benefietdiner in maart was dit de derde manifestatie die door de Stichting werd georganiseerd. Er volgt er nog één.

Op 21 juni vindt de slotmanifestatie plaats: ‘Orpheus meets Organ’ in de Dorpskerk. Orpheus speelt, het orgel zal klinken en ook samen zullen zij prachtige muziek ten gehore brengen.

Het doel is, om aan het eind van dit concert, het totaalbedrag dat bij de acties van de Stichting is bijeengebracht, bekend te maken.