Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

Prachtig concert in Dorpskerk afsluiting van succesvolle acties t.b.v. van orgelrestauratie

BATHMEN – Vrijdagavond vond een prachtig concert plaats in de Dorpskerk te Bathmen onder het motto ‘Organ meets Orpheus’.De Bathmense fanfare Orpheus o.l.v. dirigent Berjan Morsink en organist Ingeborg van Dokkum-Prins verzorgden een muzikale avond in het kader van de acties om geld bijeen te brengen voor de restauratie van het befaamde Holtgräve-orgel in de Dorpskerk.

Het publiek genoot van een heel gevarieerd programma waarin Orpheus en het orgel elkaar afwisselden en ook in samenspel lieten horen tot welke grote muzikale prestaties zij in staat zijn.

Het concert kreeg een prachtige apotheose in de imponerende finale uit Symfonie nr.3 van Camille Saint-Saëns, de zgn. Orgelsymphonie.

Na afloop werd de balans opgemaakt: huis-aan-huis wijnverkoop in december, benefietdiner in de Dorpskerk in februari, orgelconcert in april waarin Bathmense solisten excelleerden en tenslotte het Orpheus – Orgelconcert op vrijdag 21 juni: alle heel succesvol.

Hierdoor kon de Stichting Vrienden van het monument Dorpskerk Bathmen een cheque van

ruim € 12.000, 00 overhandigen aan de voorzitter van het College van Kerkrentmeesters André Olden. Een werkelijk prachtig resultaat! Waarmee de restauratie van het orgel voor een belangrijk deel gerealiseerd kon worden.

De Stichting spreekt haar dank uit aan de Bathmense bevolking, Bathmense ondernemers en vele vrijwilligers door wie dit prachtige resultaat mogelijk is geworden!

“Waar een klein dorp groot in kan zijn!” (Foto: Jacques Stadhouder.)