Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Prachtige paardensport in de bossen van Bathmen

BATHMEN – In het weekend van 28 en 29 oktober is het tijd voor de 30e editie van de Cross Country in Bathmen. Als de herfst zijn intrede doet en de bladeren in het Traasterbos veranderen in de prachtige oranje kleuren, maakt Bathmen zich klaar voor het jaarlijks terugkerende weekend dat in het teken staat van veelzijdige paardensport.In en rondom manege ’t Ruiterkamp vindt dit prachtige evenement plaats. Onder leiding van parcoursbouwer Wim Denneboom en medeparcoursbouwer Egbert Slijkhuis zetten leden en vrijwilligers van Rijvereniging Bathmen zich in om een afwisselend parcours neer te zetten voor zowel de eventingruiter als het publiek. In de bossen van Bathmen is een dynamisch crossparcours neergezet waarbij de eventingruiter uitgedaagd wordt om het beste uit zichzelf en zijn paard te halen.

Voorafgaand aan het crossparcours wordt er een dressuurproef en een regulier springparcours afgelegd. Alleen de deelnemers die voor beide onderdelen voldoende punten behalen, mogen aan de start van de crosscountry verschijnen. Na het klinken van het startschot begint de combinatie aan een prachtige route door het Sallandse Landschap, waarbij zij verschillende soorten hindernissen tegenkomen. Greppels, op- en afsprongen, dikke boomstammen en natuurlijk de veel besproken waterbak. Enkele voorbeelden van het afwisselende parcours dat is neergezet door de parcoursbouwers en hun team.

De waterbak is en blijft traditiegetrouw de hindernis waar het publiek van de Bathmense cross samenkomt. Het publiek bekijkt de langskomende deelnemers onder het genot van een stevige borrel die aangeboden wordt door de horeca rondom de waterbak. Zelfs als de laatste combinatie door de finish is, is de sfeer rondom de waterbak en de manege nog ouderwets gezellig.

Rijvereniging Bathmen kijkt uit naar een mooi weekend vol prachtige paardensport en ziet u graag als deelnemer of als toeschouwer!