Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Prachtige paardensport in de bossen van Bathmen


BATHMEN – In het weekend van 30 en 31 oktober is het weer tijd voor de jaarlijkse Cross Country in Bathmen. Zodra de herfst zijn intrede doet en de bladeren in het Traasterbos veranderen in de prachtige oranje kleuren, maakt Bathmen zich klaar voor een weekend veelzijdige paardensport.

In en rondom manege ’t Ruiterkamp vindt dit mooie evenement plaats. Onder leiding van parcoursbouwer Wim Denneboom, Tonnie Kloosterboer en Rowie Kloosterboer zet de bouwploeg zich in om een afwisselend parcours neer te zetten voor zowel de eventingruiter als het publiek. In de bossen van Bathmen is een dynamisch crossparcours neergezet waarbij de eventingruiter uitgedaagd wordt om het beste uit zichzelf en zijn paard te halen.
Voorafgaand aan het crossparcours wordt er een dressuurproef en een regulier springparcours afgelegd. Alleen de deelnemers die voor beide onderdelen voldoende punten behalen, mogen aan de start van de crosscountry verschijnen. Na het klinken van het startschot begint de combinatie aan een prachtige route door het Sallandse Landschap, waarbij zij verschillende soorten hindernissen tegenkomen. Greppels, op –en afsprongen, dikke boomstammen en natuurlijk de veel besproken waterbak. Enkele voorbeelden van het afwisselende parcours wat is uitgezet.

De waterbak is en blijft traditiegetrouw de hindernis waar het publiek van de Bathmense cross samenkomt. Dit jaar met een verrassende nieuwe combinatie! Het publiek bekijkt de langskomende deelnemers onder het genot van een stevige borrel die aangeboden wordt door de horeca rondom de waterbak. Zelfs als de laatste combinatie door de finish is, is de sfeer rondom de waterbak en de manege nog ouderwets gezellig.
Rijvereniging Bathmen kijkt uit naar een mooi weekend vol prachtige paardensport. “Wij zien u graag als deelnemer of als toeschouwer!”

Foto: archief Bathmense Krant.