Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Prachtige paardensport in de bossen van Bathmen

BATHMEN – In het weekend van 3 en 4 november is het tijd voor de 32e editie van de Cross Country in Bathmen. Als de herfst zijn intrede doet en de bladeren in het Traasterbos veranderen in de prachtige oranje kleuren, maakt Bathmen zich klaar voor het jaarlijks terugkerende weekend dat in het teken staat van veelzijdige paardensport.In en rondom manege ’t Ruiterkamp vindt dit prachtige evenement plaats. Onder leiding van parcoursbouwer Wim Denneboom zetten leden en vrijwilligers van Rijvereniging Bathmen zich in, om een afwisselend parcours neer te zetten voor zowel de eventingruiter als het publiek. In de bossen van Bathmen is een dynamisch crossparcours neergezet waarbij de eventingruiter/-amazone uitgedaagd wordt om het beste uit zichzelf en zijn/haar paard te halen.

Voorafgaand aan het crossparcours wordt er een dressuurproef en een regulier springparcours afgelegd. Alleen de deelnemers die voor beide onderdelen voldoende punten behalen, mogen aan de start van de crosscountry verschijnen. Na het klinken van het startschot begint de combinatie aan een prachtige route door het Sallandse Landschap, waarbij zij verschillende soorten hindernissen tegenkomen. Greppels, op- en afsprongen, dikke boomstammen, een klimboom en natuurlijk de veelbesproken waterbak. Enkele voorbeelden van het afwisselende parcours dat is neergezet door de parcoursbouwer en de bouwploeg.

De waterbak is en blijft traditiegetrouw de hindernis waar het publiek van de Bathmense cross samenkomt. Het publiek bekijkt de langskomende deelnemers onder het genot van een drankje en een hapje. Er staan gezellige tentjes waar een kop koffie, een frisje of een biertje kan worden gekocht en ook een hamburger of frietje hoort tot de mogelijkheden. Zelfs als de laatste combinatie door de finish is, is de sfeer rondom de waterbak en de manege nog ouderwets gezellig.

Rijvereniging Bathmen kijkt uit naar een mooi weekend vol prachtige paardensport. Zij ziet u graag als deelnemer of als toeschouwer!