Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Prachtprogramma met

voor elck wat wils op de

Bathmense Kunstmarkt

Prachtprogramma

BATHMEN – Ook dit jaar was het dringen geblazen voor kunstenaars uit het hele land (en soms zelfs daar buiten) om een plaatsje te krijgen op de Bathmense Kunstmarkt van 5 september. Ooit begonnen als een kleine kunstmarkt rondom de Dorpskerk met zo’n 25 kramen, is het evenement de laatste 25 jaar uitgegroeid tot een bezetting met wel 80 kramen. Maar voor die plaatsen waren er dit jaar maar liefst 170 liefhebbers!

Steeds weer hoor je van deelnemende kunstenaars dat ze het zo’n heerlijk ongedwongen niet-commercieel sfeertje vinden rondom dat mooie kerkje, met allemaal gedienstige en hardwerkende vrijwilligers. Het hoge artistieke niveau dat de Kunstmarktcommissie, onder de vleugels van de BBKK, jaar na jaar weet te handhaven, spreekt de kunstenaars ook aan. En ondertussen verkopen ze vaak maar mooi meer kunst dan op andere kunstmarkten.

Pauline Hoefnagels, coördinator van de Kunstmarktcommissie: ,,Met mijn medecommissieleden Gerda Joosten en Monique Nuwenhuis hebben we een schitterende variëteit aan kunstvormen geselecteerd voor de komende Kunstmarkt. Natuurlijk ontbreken schilderijen, keramiek en sculpturen niet, maar er zullen ook veel kunstvoorwerpen uit hout, glas, edele metalen, leer en vilt te zien en te koop zijn. Sieraden, gemaakt uit diverse materialen, zullen ook ruimschoots vertegenwoordigd zijn. Het is voor mij lastig uit de lange lijst exposanten bepaalde namen extra te noemen. Bijzonder is wel de aanwezigheid van kunstenaar met porselein Thomas de Roo uit Den Haag, die voor alle belangrijke gasten uit de hele wereld van de onlangs gehouden Vredesconferentie in Den Haag een porseleinen kunstwerk mocht maken. De aanwezigheid van de bekende Deventer schilder Alwin Kok en zelfs een compleet beeldhouwerscollectief uit Doetinchem met mooie dingen uit hout mag ik ook nog wel even noemen’’.

Voor de nodige reuring wordt ook gezorgd op en rond de Kunstmarkt. Beiaardier Jan Achterkamp zal vanuit de kerktoren zijn zilveren klanken over de Kunstmarkt uitstrooien en in de authentieke muziekkoepel zullen onder andere een Bathmens kinderkoor en een imposante Big Band uit Apeldoorn optreden. Heel opvallend zal de performance van couturier Bas van Loo zijn, die onder andere de kleding van Trijntje Oosterhuis ontwerpt. Monique Nuwenhof: ,,Hij zal tijdens de dag met vier modellen een doorlopende modeshow verzorgen. Maar zo zal ook Marije Gies zal in haar kraam het maken van glas-in-lood werken laten zien, Thomas de Roo zal zijn porseleinkunst demonstreren, Gert Fris zal laten zien wat er zo al bij het maken van een bronzen beeld komt kijken en zo zullen er nog andere demonstraties zijn’’.

In de Dorpskerk zullen eveneens diverse kunstenaars een plaatsje vinden, terwijl Cultuurhuus Braakhekke de hele dag geopend zal zijn. In het Cultuurhuus wordt om 11.00 uur een nieuwe tentoonstelling geopend, met werk van enkele Bathmense kunstenaars en foto’s van de Oudheidkundige Kring Bathmen.

Het hele programma hier omschrijven zou te veel van het goede zijn, maar op de website www.kunstmarktbathmen.nl vindt u het totale programma.