Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Preek van de Leek in de Dorpskerk van Bathmen

BATHMEN – Ook in Bathmen worden dit jaar mensen uitgenodigd om de preekstoel te beklimmen. Het zijn mensen die in de samenleving van zich hebben laten horen. Of ze nou gelovig zijn of niet, gepreekt hebben ze nog nooit.De ‘Preek van de Leek’ is geen gewone kerkdienst, geen alternatieve kerkdienst, maar een experiment van deze tijd. Op de kansel houden gastpredikers een persoonlijk betoog over wat hen bezield.

De Preek van de Leek duurt ongeveer een uur. Onder het genot van een ‘borrel’ kan er nagepraat worden met de prediker. De toegang is uiteraard gratis. De borrel wordt aangeboden door de kerk.

Wel zal er worden gecollecteerd voor een goed doel en wordt de mogelijkheid geboden om voor dit evenement een vrijblijvende bijdrage te geven. De eerst volgende Preek van de Leek zal plaatsvinden op zondag 15 oktober 2017 om 16.00 uur in de Dorpskerk van Bathmen. Gastprediker is Maria van Mierlo.

Maria van Mierlo woont in Bathmen, bij Oxe, heeft een eigen communicatiebureau en werkt als schrijver, spreker, dagvoorzitter en geestelijk begeleider. Ook is ze vertrouwenspersoon en gaat ze voor in uitvaarten. Ze is cisterciënzerleek, lid van de Cisterciënzer groep Sion, behorend bij Abdij Sion op Schiermonnikoog. Veelal werkt ze voor klanten met een religieuze of levensbeschouwelijke achtergrond.

Iedereen is van harte welkom!