Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Preek van de Leek in de Dorpskerk van Bathmen

Preek van de Leek

BATHMEN – Ook in Bathmen worden dit jaar mensen uitgenodigd om de preekstoel te beklimmen. Het zijn mensen die in de samenleving van zich hebben laten horen. Of ze nou gelovig zijn of niet, gepreekt hebben ze nog nooit. De ‘Preek van de Leek’ is geen gewone kerkdienst, geen alternatieve kerkdienst, maar een experiment van deze tijd.

Op de kansel houden gastpredikers een persoonlijk betoog over wat hen bezield. De Preek van de Leek duurt ongeveer een uur. Onder het genot van een ‘borrel’ kan er nagepraat worden met de prediker.

De toegang is uiteraard gratis. Ook de borrel wordt aangeboden door de kerk. Wel zal er worden gecollecteerd voor een goed doel en wordt de mogelijkheid geboden om voor dit evenement een vrijblijvende bijdrage te geven. De opbrengst van de collecte komt ten goede aan de Masorti Joodse Gemeente Beth Shoshanna.

De tweede Bathmense Preek van de Leek zal plaatsvinden op 8 mei 2016, om 16.00 uur, in de Dorpskerk aan het Kerkplein 3 in Bathmen. Gastprediker is Sanne Terlouw, schrijfster en verteller.

Iedereen is van harte welkom!