Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Presentatieconcert nieuw Oost-Nederlands barokorkest en koor

 BATHMEN – Genieten van een uniek concert in Bathmens fraaie dorpskerk! Dat kan op zondagmiddag 5 juni 2016. Een nieuw ensemble voor oude muziek, het Oost-Nederlands Barokconsort, presenteert zich dan in een boeiend programma met werken van Purcell, Fischer, Telemann, Durante en Bach.

Presentatieconcert

Afgelopen maanden hebben Jan Kleinbussink en Theo Tobé samen het initiatief genomen om ook in Oost-Nederland een ensemble van de grond te tillen, dat zich specialiseert in de historisch geïnformeerde uitvoering van barokmuziek. Dit nieuwe ensemble wordt gevormd door professionele instrumentalisten en gevorderde amateur koorzangers. De instrumentalisten musiceren hierbij op originele of nauwgezette kopieën van barokinstrumenten uit de 17de en 18de eeuw. Koor en orkest brengen deze middag de authentieke klankcultuur van de 17de en 18de eeuwse barokmuziek voor u tot klinken.

De artistieke leiding van het ensemble is in handen van oude muziekspecialist Jan Kleinbussink, terwijl Theo Tobé als dirigent bij vocaal-instrumentale werken optreedt.

Het presentatieconcert van het ONBC begint om 15.00 uur en kaarten à € 12,50 zijn verkrijgbaar aan de kerk in Bathmen. Kinderen tot 12 jaar gratis toegang.