Protestante Gemeente Bathmen-Okkenbroek

Alles of niets

BATHMEN-OKKENBROEK – Over anderhalve week vieren iets meer dan twee miljard christenen Pasen. Het Paasfeest is het belangrijkste feest dat de Kerk kent. Zonder dat Paasverhaal zou de naam van Jezus zonder meer in de vergetelheid zijn geraakt. Hij zou dan één van de vele gekruisigden zijn en zijn naam zou zoals van zovelen niet herinnerd blijven. Maar dat is dus niet gebeurd! Zo bezien is het dan ook helemaal niet zo gek dat het Paasfeest veel eerder en uitbundiger is gevierd dan het Kerstfeest. Dat een christen niets met Kerst heeft, is tot daaraantoe, maar een christen die Pasen niet viert is ondenkbaar: je bent nu eenmaal christen of je bent het niet.

Zo’n groot feest moet natuurlijk ook hartstikke goed voorbereid worden. Dus sinds een paar eeuwen neemt de Kerk daar dan ook de tijd voor. Zo’n 40 dagen. (De zondag houden we natuurlijk vrij dus die tellen we niet mee.) Komende zondag hebben we er 34 dagen opzitten dus lang kan het niet meer duren! En dat wordt ook merkbaar op de zes dagen die nog resteren: van 10 tot 16 april is er elke dag een gebedsmoment. Op maandag, dinsdag en woensdag om 19.00 uur in de kerk van Bathmen. Op donderdag om 19.30 uur in de kerk van Okkenbroek, op vrijdag om 19.30 uur weer in Bathmen, op zaterdag om 22.00 uur in Bathmen én Okkenbroek. En dán breekt het Paasfeest aan!

Maar zover is het dus nog niet. Op zaterdag 8 april zal de afsluitende oecumenische Vesper gevierd worden. De versper begint om 19.00 uur in de kerk van Bathmen. Een dag later, zondag 9 april, vieren we Palmpasen om 10.00 uur in de Battumse kerk. Iedereen is altijd en overal wel:kom!