Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Protestantse Gemeente Bathmen: Aids

BATHMEN – Aids? Bestaat dat nog? Vergeleken met alle aandacht die deze vreselijke ziekte vroeger kreeg, zou je haast denken van niet. Daarom maar wat feiten op een rijtje:

Elke 21 seconden overlijdt er iemand aan aids. Aids is dé belangrijkste doodsoorzaak onder jongeren in Afrika en de tweede belangrijkste doodsoorzaak van jongeren wereldwijd: dagelijks sterven er ongeveer 520 kinderen aan aids-gerelateerde ziekten en raken vele kinderen hun ouders kwijt. Er zijn 17.8 miljoen aidswezen in de wereld.

Eigenlijk zijn er geen woorden die kunnen beschrijven hoe erg al dit leed is. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat er dan maar over gezwegen moet worden! Aids is erg – en wordt nóg erger wanneer het mensen onverschillig laat.

Gelukkig zijn er mensen die niet onverschillig blijven! – die alles op alles zetten om mensen die lijden aan aids te helpen. Op alle mogelijke manieren. Het Hillcrest Aids Centre in Zuid-Afrika verzorgt mensen met hiv/aids. Het Centre voorziet in medicijnen en thuiszorg, voorlichting en stervensbegeleiding. Door die ziekte ligt ook armoede op de loer en daarom helpt het Centre mensen ook om zelf een inkomen te verdienen.

In de 40dagen vóór Pasen voert de Protestantse Gemeente Bathmen campagne voor het Hillcrest Aids Centre. Als u hier meer over wilt weten, kijk dan via internet op kerkinactie.nl/40dagentijd. Of kom op zondag gewoon naar de vieringen in de Dorpskerk! Om 10.00 uur beginnen we. Iedereen is hartelijk wel:kom!