Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Protestantse Gemeente Bathmen: Druk

BATHMEN – Nu de vakantie weer voor de deur staat, lijden meer mensen aan stress. Vakantiestress. Voor je vrije tijd lijk je harder te moeten werken dan voor je baan! Soms begint die stress al met de voorbereidingen: waar ‘moeten’ we naartoe? Keuze te over. De dagen voor je écht op vakantie kunt gaan zijn ook piekmomenten: hebben we alles, niks vergeten, enzovoort.De meeste stress blijkt de vakantie echter zelf te geven: vakantie ‘moet’ leuk zijn en als dat niet gaat zoals verwacht dan geeft dat stress. Gelukkig zijn er boeken en tips van heel veel coaches aan de hand waarvan je kunt leren hoe je met vakantiestress om kunt gaan. Vakantie is werken…

Zou het kunnen dat levensgeluk niet afhangt van vakanties? Misschien is de kunst van het levensgeluk wel om van het alledaagse te genieten. Elke dag. Van kleine, ‘gewone’ dingetjes. Een bloem. Een kus. De zon. Het leven. Een ogenblik. Misschien is geluk wel niet iets dat je kunt bereiken maar iets waarvan je alleen maar kunt genieten.

Verstilling is een manier verwonderd te raken. Verwondering is een bron van geluk. Verwondering is de kunst om het gewone als bijzonder te ervaren.

In de kerk – maar niet alleen daar – wordt de stilte gezocht in de hoop verwonderd te raken. Loop een kerk ‘ns binnen de komende maanden, niet alleen tijdens de vakantie, maar bijvoorbeeld ook op zondag. Elke zondag is er om 10.00 uur een viering in de Battumse kerk aan het Kerkplein. Iedereen is wel:kom!