Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Protestantse Gemeente Bathmen: Dubbel

BATHMEN – De maand december heeft altijd iets ‘dubbels’. Ergens is december de gezelligste maand van het jaar. Het gure, koude weer. De kaarsjes, de kerstboom en warme chocolademelk binnen. De gezelligheid met elkaar, dikwijls zittend aan prachtige gedekte tafels waar de meest heerlijke gerechten op worden gezet.Het is nu juist al dat goede wat maakt dat je oog als vanzelf valt op mensen die het minder hebben. Juist als je je beseft hoe goed je het hebt, realiseer je je dat er heel veel mensen zijn die het slecht hebben getroffen. Apart is dat toch. Dubbel.

De moraal van dit verhaal is niet om al het plezier in deze maand te vergallen. Integendeel! De feestvreugde wordt alleen maar groter wanneer het goede je dankbaar maakt. En dankbaarheid zorgt ervoor dat je kunt delen. Delen verdubbelt het geluk. Als je het niet gelooft, moet je het maar ‘ns doen dan kom je er vanzelf achter!

In deze maand wordt er dus heel wat af gevierd. Bijvoorbeeld op dinsdagmiddag, 13 december om 14.30 uur in het Dijkhuis. Dan is er een Adventsviering voor alle ouderen. De zanggroep Laetare verleent medewerking.

En uiteraard is er ook zondag weer een viering in de Battumse Dorpskerk aan het Kerkplein. Die begint om 10 uur en wordt besloten met koffie, thee of chocolademelk. Wel:kom!