Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Protestantse Gemeente Bathmen: Eenheid

BATHMEN – Woensdag 27 januari is de Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust. Deze datum is gekozen, omdat in 1945 op deze datum het concentratiekamp Auschwitz werd bevrijd. Sinds 2006 gedenkt men internationaal op deze dag ook de andere slachtoffers van de naziperiode.Van de Spaans-Amerikaanse filosoof George Santayana zijn de woorden dat “Wie de geschiedenis niet kent, gedoemd is ze te herhalen”. Juist wanneer de spanningen in de wereld of in een land toenemen, is het wijs om weet te hebben van de geschiedenis. Het herdenken van gebeurtenissen kan daarbij erg behulpzaam zijn.

Internationaal staan christenen deze week stil bij de eenheid tussen gelovigen. Die eenheid is alles behalve vanzelfsprekend. Dat komt natuurlijk door de vele verschillen die er zijn. Niet alleen in opvattingen maar ook in gebruiken, gewoontes en culturen. Het is daarom ook geen kunst aan om verdeeldheid te zaaien. Wat daarentegen serieuze moeite kost is om jezelf in de ander te herkennen, los van alle verschillen die er zijn. Wat voor alle mensen opgaat, is dat er meer is wat ons aan elkaar bindt dan wat ons van elkaar scheidt.

Op zaterdagavond 23 januari wordt de Week van Gebed voor de Eenheid afgesloten met oecumenische vesper om 19.00 uur in de Dorpskerk van Bathmen.

Op zondagmorgen 24 januari is er in de Dorpskerk een viering die om 10.00 uur begint.

Iedereen is bij alle vieringen van harte wel:kom!