Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Protestantse Gemeente Bathmen: Het woord is aan jou

BATHMEN – ‘Het woord is aan jou’ is het thema voor de Week van Gebed voor de eenheid van christenen. Deze gebedsweek wordt in 2016 van 17 tot en met 24 januari 2016 over de hele wereld gehouden. Deze gebedsweek gaat terug op initiatieven van ruim 160 jaar geleden. Wereldwijd bidden miljoenen christenen mee. Door samen te bidden blijken zij meer onderlinge verwantschap te ervaren. Tegelijk kun je je verantwoordelijkheid voor anderen tonen door de problemen van de samenleving in de gebeden een plek te geven. Afgelopen jaar hebben in Nederland naar schatting zo’n 200.000 mensen meegedaan met het initiatief.‘Het woord is aan jou’ is gekozen door kerken in Letland en gaat vooral over het delen van geloof, hoop en liefde. Daarmee wordt bedoeld dat al het kostbare dat je ontvangen hebt, dat je dat mag delen in woord en daad. Ontsteek het licht, laat de muziek en de woorden klinken, en verdrijf de duisternis. Het Woord, het Licht en het Zout staan daarbij centraal deze Week van Gebed voor de Eenheid.

Ook de kerken in Bathmen, Okkenbroek en Lettele doen mee met dit initiatief. In de gebedsweek zullen diverse vieringen worden verzorgd door de gezamenlijke kerken.

De Week van Gebed begint op zondag 17 januari met een oecumenische viering in de dorpskerk van Okkenbroek om 10.00 uur, georganiseerd door de protestantse gemeente Bathmen en Okkenbroek én de rooms-katholieke Heilige Nicolaas parochie Lettele.

Op dinsdag 19 januari is er een oecumenische vesper om 19.00 uur in de dorpskerk van Okkenbroek.

Op woensdag 20 januari is er een oecumenische vesper om 19.00 uur in de H. Nicolaaskerk van Lettele.

Op zaterdagavond 23 januari wordt de Week van Gebed voor de Eenheid afgesloten met oecumenische vesper om 19.00 uur in de dorpskerk van Bathmen.

Iedereen is bij alle vieringen van harte wel:kom!

www.pgbathmen.nl