Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Protestantse Gemeente Bathmen: Kerk 2025

BATHMEN – In de afgelopen week verscheen het stuk Kerk 2025. Het is een rapport van de landelijk Protestantse Kerk. Het moet een antwoord geven op vraag op welke manier er in 2025 een betekenisvolle kerk zal zijn.

Eén ding staat daarbij vast: alles houden zoals het is, is geen optie. In goed Nederlands wordt voorgesteld om ‘back to basics’ te gaan: we moeten de kerk steeds opnieuw uitvinden. Een kerk die continu in beweging is, is een kerk waar alles telkens anders gaat. Een kerk waar in jaren niets verandert, behoort niet meer tot de mogelijkheden.

De kerk is iets waar je blij van wordt en waar je graag anderen voor uitnodigt! Eén ding staat daarbij vast: een beetje oplappen zal niet voldoende zijn. De kerk zal moeten veranderen. Daar horen keuzes bij. En dus moeten we ook durven kiezen. Niks erg, als we het rapport mogen geloven: er valt een wereld te winnen!

De Dorpskerk in Bathmen staat niet op een eilandje. Onze Dorpskerk maakt deel uit van de Protestantse Kerk in Nederland. Om in 2025 betekenisvol kerk in Bathmen te zijn vraagt niet alleen geloof – maar zullen we er ook aan moeten geloven. Er moet wat gebeuren. En hoera! – dat kan en gebeurt gelukkig ook.

In de Dorpskerk begint komende zondag de viering om 10.00 uur. Voorganger is domina Hanja van Essen uit Okkenbroek. In deze viering zal ook brood en wijn met elkaar worden gedeeld. Iedereen is van harte wel:kom!