Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Protestantse Gemeente Bathmen: Kerststress

BATHMEN – Het bestaat echt. Kerststress. Internet leert dat ‘het’ optreedt tijdens of in verband met de kerstdagen. Bijvoorbeeld omdat men veel sociale verplichtingen heeft, veel cadeaus moet kopen en veel boodschappen moet doen en uitgebreider moet koken. Er zijn psychologen die tips geven hoe je ervoor kunt zorgen dat Kerst leuk blijft. En mocht het met dit tips toch nog niet lukken, dan kun je zelfs ook iemand inhuren die je helpt hoe je met de kerststress om kunt gaan.Loesje zei het jaren geleden al: “Hé, die Kerstman zegt niet voor niets »ho ho ho«”.

Kerst is eigenlijk een prima aanleiding om je ‘ns af te vragen waar het nu allemaal werkelijk om draait. Wat doet er nu écht toe? De kunst is dat je hoofd- van bijzaken leert onderscheiden. Zodat je je niet meer druk maakt over de dingen die niet belangrijk zijn. En je je tijd en energie besteedt aan de echt belangrijke dingen.

In de aanloop naar het Kerstfeest focust de Kerk zich al eeuwenlang op deze vragen. Dat blijkt telkens weer nodig want telkens weer gaat het mis. Wat écht belangrijk is, wordt dan weer vergeten. En voor je het weet worden dan de verkeerde dingen gedaan. Worden er besluiten genomen waarbij het belangrijkste uit het oog is verloren.

Kerst kan nooit bedoeld zijn om stress te veroorzaken. Het is een blij en vrolijk feest om te vieren dat vrede en geluk voor alle mensen op de hele wereld is bedoeld. Het niet-geheime recept voor dit alles? Liefde! Houden van elkaar! Heb tijd en aandacht voor elkaar. Geloof het: daar kan geen chocobombe of gebraden kerstkip met noten-vruchtenvulling tegenop!

Dus vooruit, gun je zelf de tijd en ga lekker relaxt naar de zondagse viering om 10.00 uur in de Battumse kerk aan het Kerkplein. Niets moet, alles mag. Weet je wel:kom!