Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Protestantse Gemeente Bathmen: Hij komt!

BATHMEN – De maand december staat ‘bol’ van komende mannen. Sint-Nicolaas. Jezus. De kerstman. Allemaal buitenlanders overigens, maar dit terzijde.Soms lijkt de kerk wel iets weg te hebben van een bunker. Een plek waar mensen zich terug kunnen trekken. Afgesloten voor alles en iedereen. Maar dat kan niet de bedoeling zijn. Onze Dorpskerk heeft dan ook maar liefst vijf deuren die naar buiten open gaan: de kerk sluit zich niet af maar staat open, midden in de wereld, voor alles wat zich daar afspeelt!

En dus is er bijvoorbeeld op 4 december een kinder-Sinterklaas-kerkdienst.

Een week eerder, zondag 27 december, is er een ‘Avondmuziek-programma’ in de Dorpskerk. Want om ná Sint-Nicolaas het kerstfeest flink te kunnen vieren, zullen we daarvoor een beetje in de stemming ‘moeten’ worden gebracht. Da’s het idee. En dus zal er op zondagavond, de 27ste muziek worden gemaakt: het Klein Koor zal Adventsliederen zingen, daarbij zal worden meewerkt door instrumentalisten van het Oost Nederlands Barokconsort en het geheel staat onder leiding van cantor-organist Theo Tobé. De aanvang is om 19.30 uur, de toegang is kosteloos.

’s Morgens is de Dorpskerk trouwens ook open maar dan voor een Adventsviering die om 10.00 uur begint. Ook dan is de toegang – zoals gewoonlijk – kosteloos. Wel:kom!