Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Protestantse Gemeente Bathmen: Lichaam en Geest

BATHMEN – ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’. Wie kent die uitspraak nu niet? Volgens sommigen heeft de dichter Juvenalis die als eerste op papier gezet. En Juvenalis leefde zo’n 19 eeuwen geleden.

Met de aandacht voor een gezond lichaam zit het in ons landje wel snor. Je kunt haast niet aan sport ontkomen. Je struikelt bijna over alle hardloopschoenen, fitnesscentra en stadions. En als je daar al niet met je eigen lijf aan moet geloven, dan grijpt de TV je er wel voor in de kladden: sport is van de beeldbuis niet af te slaan.

Aan al die aandacht voor het lichaam kan de aandacht voor de geest natuurlijk niet tippen. Waar kun je leren hoe je gelukkig kunt worden? De zin van het bestaan: kun je dat ook ergens trainen? Over trainen gesproken: wie zijn de trainers als het gaat om levensmotivatie of over normen en waarden? Wat is eigenlijk het verschillen tussen normen en waarden? En een gezond lichaam is mooi, maar wie vertelt me hoe ik om moet gaan met een minder gezond lichaam?

De kerk is een centrum waar mensen komen om samen hun geest te trainen.

Komende zondag wordt die training verzorgd door jongeren uit Bathmen en Okkenbroek. Onder de titel «That’s the way I like it!» hebben zij een viering gemaakt die helemaal bij hen en deze tijd past. Natuurlijk is zo’n viering onder leiding van jongeren anders dan andere diensten – maar iedereen wordt er blij van! De tip voor deze zondag is om je iPad of smartphone mee te nemen: die zou je nog wel eens nodig kunnen hebben.

Deze jeugdtraining van de geest vindt plaats in de Dorpskerk (Kerkplein) en begint om 10.00 uur. Iedereen is wel:kom!