Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Protestantse gemeente Bathmen-Okkenbroek: Schapen en wolven

BATHMEN-OKKENBROEK – Al een aantal jaren is de wolf bezig aan een terugkeer in ons land. En nadat ruim 120 jaar geleden de laatste wolf in Nederland werd gezien, zijn vorig jaar op de Veluwe weer de eerste pups geboren.

 

Vorige maand doodde één en dezelfde wolf tientallen schapen in het Brabantse land. Dat gaf grote beroering onder schapenboeren. Unieke beelden werden vastgelegd door een beveiligingscamera, toen de wolf een schaap greep en meenam. En toen men daarbij concludeerde dat de wolf door een woonwijk moest zijn gelopen, kwam het bekende sprookje van Roodkapje en de wolf angstig dichtbij.

Ook in de Bijbel wordt verteld van schapen en wolven. Zondag lezen we daarvan tijdens onze kerkdienst. En ook nog andere dieren komen in dat verhaal voor, slangen en duiven. Want, zou je met een variant op het openingsliedje van meneer de Uil uit de vroegere Fabeltjeskrant kunnen zeggen, mensen zijn precies als dieren.

Of is veel meer het unieke van mensen dat in één en dezelfde mens die verschillende dieren samen op kunnen gaan?! Zo zingt een liedje het ook over God: ‘Wie is als hij? De leeuw maar ook het lam …”.

Welke dieren gaan schuil in jou? Kijk mee op kerkdienstgemist.nl en klik op Bathmen. Wees wel:kom!