Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Protestantse Gemeente Bathmen: Sinterklaas in de kerk

BATHMEN – Je ziet ze door het jaar nog wel ‘ns ergens lopen. Mannen met een mijter op het hoofd en met zo’n staf in de hand. Vaak zie je ze op de tv wanneer er in Rome iets bijzonders aan de hand is. Als ‘onze’ Sinterklaas daartussen zou lopen dan zou hij wat dit betreft niet uit de toon vallen. En dat is natuurlijk helemaal niet zo gek want onze Sinterklaas gaat terug op Nicolaas van Myra, een échte bisschop en échte goedheiligman en dus – wat later – Sint, een heilige.Een grappig feitje is toch wel dat Sint-Nicolaas de beschermheilige is van apothekers, bankiers, prostituees, boogschutters, kinderen, ongehuwde vrouwen, kooplieden, studenten, geliefden, slagers, dieven, moordenaars, piraten et cetera en schutspatroon van de zeelieden. De diversiteit binnen deze groep doet wel wat aan Jezus denken, Hij had ook vrienden onder alle lagen van de bevolking.

Dus, het is dan ook helemaal niet zo gek dat we Sinterklaas uitgenodigd hebben om naar de kerk te komen om daar zijn verhaal te komen doen. Natuurlijk kunnen we de Sint niks voorschrijven maar we gaan er wel een beetje van uit dat hij komt: een beetje Sint zal op zondag toch wel naar de kerk gaan? We hopen hem dan meteen wat vragen te kunnen stellen over van alles en nog wat – bijvoorbeeld of hij wat met Jezus heeft en meer van dat soort dingen.

De viering op 4 december is een speciale kinderkerkdienst en dus zijn alle – echt álle kinderen van harte welkom! We beginnen om 10.00 uur maar de kerkdeur van de kerk aan het Battumse Kerkplein is al veel eerder open. ‘O, kom er eens kijken… Wel:kom!!