Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Protestantse Gemeente Bathmen:

Jesussss!

BATHMEN – Over Jezus is eigenlijk altijd wel wat te doen geweest. Toen hij leefde, veroorzaakte hij al verwarring. Daarna is het gedoe er zeker niet minder van geworden. Er zijn dus nogal wat ideeën of opvattingen over die man. Sommigen houden hem voor een heilig boontje, anderen zien hem als verzetsstrijder. Sommigen vinden het fijn wanneer Jezus het bed deelde met Maria, anderen denken liever dat Jezus er een relatie met Johannes op nahield. Tja. De vraag kan soms zijn in hoeverre de ‘echte’ Jezus lijkt op het beeld dat je het liefst in de spiegel ziet…Nu bestaan er geen plaatjes van Jezus uit zijn eigen tijd. Dus hoe Jezus er ‘echt’ heeft uitgezien zal altijd wel een raadsel blijven. Het mooie of het lastige is dat iedereen wel een plaatje van Jezus maakt – zelfs als je niet in hem gelooft. Plaatjes maken is onontkoombaar. Er bestaan dan ook heel, heel, heel, heel veel ‘Jezusplaatjes’: we zijn er een paar eeuwen na zijn dood mee begonnen en daarna zijn we er nooit meer mee opgehouden.

Bart Thijs heeft een overzicht gemaakt van oude en nieuwe Jezusbeelden, vanaf ongeveer 300 na Christus tot heden. Er zullen ongetwijfeld nogal wat verschillen zitten tussen al die beelden. En wat zegt dat dan? En zegt dat dan iets over Jezus of over ons, de makers?

Op 25 oktober 2016 zal Bart Thijs dat overzicht presenteren in de Dorpskerk van Bathmen. De aanvang is 20.00 uur. De toegang is vrij. Meer informatie via brandstof@pgbathmen.nl