Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Protestantse Gemeente Bathmen

Lef of laf?

BATHMEN – In ons land zijn Kerk en Staat van elkaar gescheiden. Dat is een groot goed. De geschiedenis bewijst dat wanneer die scheiding vervaagt er in naam van God de meest vreselijke dingen kunnen gebeuren: God wordt dan misbruikt om gruwelijke misdaden te rechtvaardigen. Het is daarom goed om die scheiding tussen Kerk en Staat strikt in acht te nemen en te bewaken, zodat de een zich niet door de ander voor een karretje kan laten spannen.

Juist in deze week van herdenken staan we stil bij mensen die weigerden zich te laten gebruiken door kwade machten: die mensen kwamen in verzet. Onder die verzetsmensen bevonden zich ook christenen. Zoals de geestelijken Titus Brandsma, Josef Cohen, Kaj Munk, Marten Geertsema, Dietrich Bonhoeffer, Egbert Fokkema – om er slechts een paar te noemen. Het waren mensen die op grond van hun innerlijke overtuiging in opstand kwamen en waarvoor ze bereid waren hun leven op het spel te zetten.

Je innerlijke overtuiging speelt óók vandaag dé doorslaggevende rol of je al dan niet protesteert tegen misstanden. En of je – bijvoorbeeld en als je dat kunt – bereid bent om deel te nemen aan een militaire vredesmissie van de Verenigde Naties.

De speciale kinderkerkdienst  komende zondag draait om deze onderwerpen. Kinderen zullen ook de kans krijgen om een veteraan het hemd van het lijf te vragen! We beginnen om 10 uur in de Battumse Dorpskerk.  Alle mensen (groot, blauw, bruin, roze, wit, klein of groen) zijn wel:kom!